Att göra hemmagjord müsli är varken svårt eller tidskrävande! Du slipper onödigt socker och håller ditt blodsocker stabilt. Nötterna i müslin är inte bara goda, de gör att du håller dig mätt länge och dessutom är de rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Nöt- och gojimüsli
1 dl valnötter
1 dl skalade hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl gojibär
½ dl mandelflarn
½ dl pumpafrön
Grovhacka nötterna och blanda med resterande ingredienser. Klart för servering!
Kokosmüsli
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl paranötter
1 dl mandel
1 dl kokos
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
Hacka nötterna. Blanda i kokos, pumpa- och solroskärnor. Rosta i en torr panna tills kokosen blivit gyllenbrun. Rör om hela tiden så att det inte bränns vid.
Müsli med tranbär och granatäpple
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl bovetekross
1 dl kokosflingor
½ dl tranbär
½ dl granatäpplekärnor
½ dl olivolja
Hacka nötterna och blanda med bovetekross och kokosflingor. Lägg blandningen på en ugnsplåt, ringla över lite rapsolja. Rosta i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter, tills müslin fått fin färg. Låt svalna och tillsätt tranbär och grantäpplekärnor.
Lakritsmüsli
1 dl valnötter
1 dl skalade hasselnötter
1 dl mandlar
1 dl solroskärnor
½ dl pumpafrön
½ – 1 msk lakritspulver
Hacka nötterna och blanda med resterande ingredienser. Servera direkt!
Läs mer om nötter här.