Sallad är kanske den bästa maten sommartid, både med tanke på enkelheten att göra, den goda smaken, att du kan variera i det oändliga och använda säsongens råvaror. Här hittar du recept på en läcker grillsallad med grillad frukt, pinjenötter och tahinikräm.
Fruktig grillsallad med pinjenötter och tahinikräm
Tid för tillagning: 20 min
Ingredienser, 4 portioner:
- 100 g blandad grön sallad, t.ex. spenat & ruccola
- 250 g körsbärstomater
- 2 st nektarin eller persika
- 1 påse pinjenötter
Tahinikräm
- 2 msk naturell yoghurt
- 1 msk tahiniFrFr
- 1/2 citronsaft (gärna ekologisk)
- 2-3 msk vatten
- salt och ev. lite spiskummin
Gör så här:
- Halvera tomaterna och blanda de tillsammans med salladsbladen.
- Skär nektariner eller persikor i tunna skivor och stek eller grilla dem snabbt på båda sidor. Fördela sedan fruktskivorna över salladen.
- Rör ihop samtliga ingredienser till tahinikrämen och späd ut den med vatten om du vill ha den tunnare.
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills det att de har fått lite gyllene färg.
- Toppa salladen med de rostade pinjenötterna och servera tillsammans med tahinikräm.
Fler idéer till nästa grillsallad?
Läs mer om hur du kombinerar en god, mättande och näringsrik sallad i 3 steg här, där du dessutom får ett recept på en lätt familjesallad med pasta, sockerärtor, tranbär och basilica. Ytterligare ett tips är en trevlig måltidssallad med dinkel, spetskål, färska hallon och spröda kikärtor.
Recept från Earth Control som du hittar här på Facebook för fler mattips och inspiration!