Fröfralla med tonfiskröra med BreOliv, fransk senap och kapris som toppas med picklad rödlök och rivet citronskal. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.
Recept i samarbete med Zeta. För fler härliga mackrecept, läs mer på breoliv.se
Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök
Ingredienser
Ingredienser fralla:
- 1 burk tonfisk i vatten eller olja 200g
- 75 g Zeta BreOliv
- 2-3 msk Zeta Kapris små
- 2 tsk fransk senap
- 1 nypa flingsalt och nymald svartpeppar
- 1 delad fröfralla
- 1 salladsblad
Picklad rödlök:
- 1,5 dl Zeta vitvinsvinäger
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
- 2 st rödlök tunt skivade.
Instruktioner
- Koka upp vinäger, socker och vatten och rör tills sockret har löst sig. Blanda ner löken låt svalna i lagen.
- Låt tonfisken rinna av och finfördela tonfisken med en gaffel och blanda med BreOliv. Tillsätt kapris och senap.
- Smaka av med salt och peppar.
- Bre BreOliv på brödhalvorna. Lägg på salladsbladen. Klicka på tonfiskröran och toppa med picklad rödlök.
- Toppa med rivet citronskal.