Frisk och pigg med superfood

Frisk och pigg med superfood

Vill du bli friskare och piggare? Superfood är naturprodukter fyllda av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Genom att tillsätta superfood i din smoothie, morgondrink eller sallad får du i dig viktiga näringsämnen som håller kroppen både frisk och pigg!

Acai pulver. Acai är rik på essentiella fettsyror, en av dem är fettsyra som gör oss vackrare. Har även ett av de högsta värdena av antioxidanter och hjälper till med matsmältningen. Perfekt att blanda i smoothie om du håller på att bli förkyld.

Hampafrön är rik på protein och fyllda med nyttiga fettsyror. De ger en krämig mättande smoothie-bas och du kan även ha dem till att strö över din sallad, frukost eller soppa. Hampafrön har det högsta innehållet av essentiella fettsyror (omega 3, 6 och 9) av alla växter. Dessa fettsyror skapar hudens, hårets, ögonens lyster och är även väsentliga för tankeprocesserna. De smörjer blodkärl och är betydelsefulla för ett starkt immunförsvar.

Maca är en Peruiansk rotfrukt som växer i Anderna och har använts av Inkafolket i tusentals år. Maca används för att öka uthålligheten, förbättra vårt immunförsvar, öka energinivån, hjärnans kapacitet och förbättra prestationsförmågan. Den reglerar också kvinnors hormonella balans. Macan kallas också för Peruiansk viagra då den sägs påverka sexlusten positivt.

Nyponpulver. Nyponet är en av våra mest C-vitaminrika källor och har upp till 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter. Ett hekto torkat nyponpulver innehåller 1600 mg Kalium, 310 mg Kalcium, 270 mg C-vitamin, 240 mg Magnesium, 7000 mg Karotenoider, 1170 mg retinolekvavilenter och A-vitamin i form av fettlösliga antioxidanter. Traditionellt har nypon använts för bland annat immunförsvar, pigmentering, körtlar, hud, brosk, magsäck och matsmältning.

Nässelpulver. Brännässlan har en ytterst blodrenande effekt och är ett allmänt stärkande medel för hela kroppen. Förutom att vara mycket basgörande innehåller den även myrsyra som har infektionshämmande effekt. Nässlan reducerar kraftigt mensflöde, värk, motverkar kadmiuminlagring, normaliserar thyroideafunktionen samt körtelstorleken.

Samtliga produkter kan köpas hos Gooddays.se  

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras