Frida Eriksson: Mina magproblem försvann med paleo

Frida Eriksson: Mina magproblem försvann med paleo

Frida Eriksson började med paleo för snart ett år sedan. Intresset för paleo uppstod då hennes mamma drabbades av cancer och Frida själv led av magproblem. ”Jag fick en rejäl tankeställare, började läsa mycket om sjukdomen och förstod att vi kan påverka kroppen mer än vi tror genom kosten”, säger Frida Eriksson, SportHälsas Paleo-bloggare.

Frida Eriksson

Ålder: 25
Bor: I Varberg med sambon Johan
Intresse: Matlagning, träning och hälsa
Äter: 
Paleo
Motto: Lev varje dag som om det vore din sista


Blogg: 
Paleo Frida

Frida Eriksson har alltid haft ett stort intresse för matlagning. Sedan barnsben stod hon vid spisen och bakade tillsammans med hennes farmor. I dag har hon kastat sockerkaksformen för att i stället satsa på en mer hälsosam kost.

– Jag lägger en stor del av mitt liv åt att experimentera i köket och att tillaga mycket ekologisk mat. När min mamma fick cancer fick jag en rejäl tankeställare, jag började läsa mycket om sjukdomen och förstod att vi kan påverka kroppen mer än vi tror genom kosten. En annan stor anledning var att jag nästan alltid fick ont och blev uppsvälld i magen efter att jag hade ätit, vilket var väldigt jobbigt och irriterande. Efter att ha experimenterat med olika hälsotrendsdieter fastnade jag tillslut för paleo och nu mår min kropp bättre än någonsin.

sites/default/files/frida paleo.jpgFrida Eriksson

Vad innebär paleo?
– Paleo betyder ”ursprungsmat”, den mat vi åt innan människan började bruka jorden och blev bönder. Det betyder att man äter den kost som naturen har skapat. Man utesluter den moderna matens gifter och äter det som kroppen är skapt för. Inom paleo undviker man alltså att äta processade produkter, hel- och halvfabrikat, spannmål, socker, mejeriprodukter och baljväxter.

Vilket är ditt bästa kosttips?
– Mitt bästa tips är att inte sträva efter en diet eller att gå ner i vikt.  Paleo är en livsstil och jag tänker mer på att inte skada mina organ med ohälsosam mat än på att gå upp i vikt. Matlagning ska inte vara en börda utan man ska ha roligt, experimentera och umgås med nära och kära när man lagar mat. För att uppnå den bästa smaken i en maträtt utgår jag ifrån det fyra grundsmakerna surt, sött, beskt och salt. Kan man balansera dessa smaker med bra råvaror i en maträtt är det svårt att misslyckas.

Vad kommer vi att få läsa i din blogg?
– Jag kommer att bjuda på allt ifrån små frukosttips till festliga måltider. Om hur lätt och fantastiskt det kan vara att ändra sin livsstil till en mer hälsosam.

Läs Fridas blogg här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras