Forskning: Uthållighet i spåret ger ett bättre sexliv

Forskning: Uthållighet i spåret ger ett bättre sexliv

Är du långdistanslöpare? Grattis, då har du troligen ett bättre sexliv. De som löper ofta har både mer sexlust och högre aktivitet i sänghalmen.

Dessa trevliga fakta visar studier som Runners world skriver om i en populär artikel baserad på forskning från University of Cambridges Division of Biological Anthropology. Där stod man i målfållan till ett engelskt halvmarathon och samlade in tider från 542 deltagare – både kvinnor och män.

Sedan pusslade de ihop löparnas tider med foton på deras händer. Längden på ringfingret i förhållande till pekfingret tros avslöja hur höga testosterondoser som fåtts i livmodern. Den som fått höga halter av testosteron ska enligt vetenskapen ha längre ringfinger än pekfinger. Forskarna hittade ett samband mellan längre ringfinger och duktiga löpare. Och ju högre testosteronnivåer desto högre sexdrift – för båda könen.

sites/default/files/mara.jpg

Visst känns det logiskt? Uthållighet var nyckeln till överlevnad i fornminnes tider.

Går att lösa i efterhand
Blickar du ner på handen och inser att ditt ringfinger trots allt är kortare än pekfingret? Kom ihåg att träning höger dina testosteronnivåer, och med dem dina prestationer även i sängen.

Text: Redaktionen
Bild: Pixabay

Läs mer:
Sex förlänger livet
Bra sex ger hälsa och välbefinnande
Därför blir ditt sexliv bättre om du tränar

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.