Fitnessfeministen – Ny bloggare på SportHälsa!

fitnessfeministen

Vi välkomnar Fitnessfeministen Sara Dahlström som ny bloggare på SportHälsa! Sara är känd för att sprida träningsglädje och kroppspositivism på sin Instagram och blogg.

Inflytelserika Fitnessfeministen fullkomligt exploderade på sociala medier för några år sedan. Hon utmanar kroppshets och bilden av den tränande människan. Hennes relation till sin kropp har en lång och brokig historia. En hjärntumör på hypofysen förändrade hennes liv och kropp. Trots utmaningarna med att leva med en svår sjukdom har Sara ofta beskrivit att sjukdomen fick henne att älska sin kropp. Via sina sociala medier har hon påverkar många att även de älska och acceptera sina kroppar.

Nu satsar hon helhjärtat på sitt jobb som PT på Rosa Skrot och sin blogg, som ni hittar här på SportHälsa. Vi tog en pratstund med Sara Fitnessfeministen Dahlström!

Välkommen till SportHälsa! Vad har läsarna att se fram emot på din blogg Fitnessfeministen?

En träningsblogg som egentligen är så mycket mer än en träningsblogg! Här blandas tunga lyft, kroppspositivism och feminism på ett sätt som man sällan stöter på annars.

Vad kommer de garanterat inte hitta på din blogg?

Vikthets, utseendefixering och pekpinnar är helt bannlyst.

Du är utsedd till bland annat Superkommunikatör av Resumé och du tävlar i Strong Woman. Är det så att du egentligen är en superhjälte?

Haha om du säger det så… Nä, men jag tror att en av mina största styrkor är att jag både visar att man kan vara stark och svag samtidigt. Så jag är långt ifrån någon supermänniska, utan kommer ofta skriva om mina svagheter och det som känns tungt och svårt.

Vad gör dig riktigt glad?

Att slå personligt rekord i gymmet!

Vad gör dig arg?

Män som kommer med oombedda tips på gymmet… (Ja, och så krig och djurplågeri och så men det är ju självklart)

Om du fick träna ihop med vilken kändis du ville, levande eller död, vem skulle du välja och varför?

Jag vet att det här är ett extremt nördigt svar men jag säger Olof Palme eftersom jag VERKLIGEN vill veta vem som sköt honom.

Vad är ditt bästa träningstips?

Att hitta en träningsform du faktiskt gillar. Lägg lite tid på att testa dig fram, för när du väl hittar någon typ av fysisk aktivitet som du tycker är kul kommer allt bli så mycket enklare.

Slutligen, om du ska sammanfatta dig själv med ett citat eller talesätt, vad blir det?

När det kommer till min träningsfilosofi skulle det nog vara ”krångla inte till det”. Så många lägger onödigt mycket tid på detaljer, vilket gör att det känns otillgängligt och tråkigt. Egentligen är träning varken särskilt svårt eller komplicerat, och du behöver faktiskt inte optimera varje sekund av din träning för att få resultat.

 

2 Kommentarer

    Lämna Ett Svar

    Din e-postadress kommer inte att publiceras.