Twista till den traditionella tacon med en Fish taco! Här hittar du ett recept på trendig Fish taco, en garanterad ny succé vid fredagsmyset. Krispigt panerad fisk med goda tillbehör som pico de gallo, avokado och fetaost.
Fish taco
Ingredienser:
– 500 g fryst torskfile
– 2 msk vetemjöl
– 1 tsk salt
– 1 tsk malen spiskummin
– 1 tsk chilipulver
– 1 ägg
– 1 dl panko
Gör så här:
1. Dela fisken i små bitar.
2. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på en tallrik.
3. Kläck ett ägg och vispa upp det lite på en annan tallrik.
4. Häll upp panko på en tredje tallrik.
5. Börja med att doppa fisken först i mjölblandningen, sedan i ägget och till sist i pankon.
6. Stek sedan i olja alternativt smör beroende på vad du föredrar i cirka 2 minuter på varje sida, tills de får en knaprig och gyllene yta.
7. Servera gärna i små pitabröd med vår härliga pico de gallo (se recept nedan), tärnad avokado, fetaost och gräddfil.
Pico de gallo
Ingredienser:
– 3 stora tomater
– 1 röd chili
– 1 silverlök
– 1/2 kruka koriander
– 1 färsk lime
– salt & peppar
Gör så här:
1. Finhacka tomater, lök, chili och koriander.
2. Blanda ihop allt och pressa i saften ur en lime.
3. Krydda med salt och peppar.
God helg!
Text och foto: Martina Norling
Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika träningsanläggningar, tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide!
Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.