Film med 9 grymma bröstövningar

bröstövningar

Brösta upp dig med en fulltankad övningsbank inför din bröstträning. Här en film där vi visar dig 9 effektiva bröstövningar med olika redskap, maskiner eller egen kroppsvikt.

Under veckan med fokus på bröstträning började vi som vanligt med att gå igenom VARFÖR det är bra att träna dina bröstmuskler. Det är alltid bra att ha med dig för att öka motivationen och gå vidare till det mer konkreta – vilka muskler som jobbar och här vilka övningar du kan köra vid bröstträning.

Men vilka är de bästa av alla bröstövningar? Det är förstås en smaksak. Som jag nämnt i en av artiklarna är bröstmuskeln trots allt en sammanhängande muskel och därmed aktiveras samtliga muskeldelar i samtliga bröstövningar, men de utmanar ändå leder och övriga inblandade muskler olika mycket. Prova och hitta dina egna favoriter ur samlingen!

9 grymma bröstövningar

1. Bröstpress i maskin. Bra nybörjarövning där maskinen hjälper till att bana in rörelsen.

2. Armhävningar. Bästa övningen utan redskap som går att variera på många sätt beroende på din nivå.

3. Kabeldrag uppifrån.

4. Bänkpress. En av de bästa basövningarna för bröstmusklerna.

5. Bröstpress i TRX. Bra övning om du vill ha god coreträning på köpet.

6. Lutad hantelpress. Precis som bänkpress en bra basövning för bröstet med fördelen att du jobbar lika mycket med båda sidor. Med stång är risken att du tar i mer med din eventuellt starkare sida.

7. Bröstpress med ringar. Precis som med TRX – en övning som utmanar coremusklerna mycket och där du kan jobba med stort rörelseomfång.

8. Kabeldrag nerifrån.

9. Flyes med hantlar.

Välj gärna ut 1-3 övningar till ditt träningspass. Lycka till!

Text och film: Anna Lissjanis 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.