Fighterhjälpen samlar in pengar åt behövande

Fighterhjälpen samlar in pengar åt behövande

I morgon går Fitnessgalan av stapeln och där kan du bland annat träffa den ideella organisationen Fighterhjälpen. SportHälsa tog en pratstund med dem för att få veta mer om deras uppkomst, vision och framtidsplaner.

Vid sidan av insamlingarna till förmån för Barncancerfonden och Min stora dag, arbetar Fighterhjälpen för att förbättra situationen för barn och ungdomar med inte helt självklara förutsättningar. Visionen är att alla ska ha möjlighet att följa sina drömmar. 

För de som inte vet – vad är Fighterhjälpen?
– Fighterhjälpen är en hundraprocentigt ideell organisation, som samlar ihop pengar till både organisationer och egna evenemang. Fighterhjälpen tar inte, och kommer aldrig att ta ut vare sig administrativa avgifter, styrelsearvoden eller löner. Alla inblandade jobbar helt ideellt.

Hur växte idén fram?
– Idén växte fram när grundaren Mikael Spreitz var med i Gladiatorerna, där en av killarna hade startat en insamling som han kallade Muskelhjälpen. Mikael startade då en utmaning bland sina fightervänner, där de skulle visa muskeltrollen att de kunde samla in mer pengar.

Vad är framtida planerna för Fighterhjälpen?
– Fighterhjälpens framtida planer är att fortsätta samla in pengar och anordna egna evenemang för behövande av olika slag.

Kan man komma och träffa er på några events eller dylikt framöver?
– Man kan träffa oss på lördag på Fitnessgalan där vi har ett bord och säljer diverse varor.

Hur går man till väga om man vill vara med och bidra?
– Det enklaste sättet att bidra till oss är att gå in på fighterhjalpen.tictail.com där man kan köpa någon av de varor vi erbjuder. Allt som säljs där går oavkortat till våra insamlingar.

Instagram: @fighterhjalpen
Facebook: Fighterhjälpen

Följ SportHälsa på sociala medier
Facebook
Instagram

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.