Fem tips som ökar din förbränning

Fem tips som ökar din förbränning

Vill du öka din förbränning? Här är fem snabba tips!

Minska på sockret. Socker ökar aptiten och upprätthåller sötsuget. Ofta får vi i oss mer socker än vad vi tror. Många livsmedel marknadsförs som nyttiga trots att de innehåller en del socker. Frukostflingor, yoghurt, såser, snabbmat och juice är bara några av de livsmedel som ofta innehåller en hel del socker.

Drick måttligt med alkohol. När du dricker alkohol fokuserar kroppen på att förbränna alkoholen före allt annat. Det du äter i samband eller direkt efter intaget av alkohol lagras därför lättare som fett. Har du druckit mycket alkohol kan det ta upp till flera dygn för levern att återhämta sig. Vid ett stort intag av alkohol uppstår också en direkt nedbrytande effekt på muskelmassan.

Sov ordentligt. Studier visar att människor som sover för lite ofta väger mer än de som får tillräckligt med sömn. Sover du inte tillräckligt kan aptit-hormonerna hamna ur balans, vilket gör att du din aptit ökar och du äter mer.

Variera din träning. Konditionsträning förbränner mest under träningspasset medan styrketräning hjälper kroppen att förbränna mer under vila. En kombination av både kondition- och styrketräning är det optimala för ämnesomsättningen.

Ät inte för lite. När du äter mindre än du behöver för att hålla igång din basala ämnesomsättning bromsar kroppen ämnesomsättningen och förbereder sig på svältläge. Kroppen bryter även ner kaloriförbrännande muskelmassa för energi.

 

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.