Får du bättre sömn av ett tyngdtäcke? Så funkar det

bättre sömn av ett tyngdtäcke

Innehåller reklam för bättre sömn av ett tyngdtäcke från CURA of Sweden

Har du svårt att somna och nöjer dig med ”halvbra” sömnkvalitet? När det kommer till hälsan är sömnen en otroligt viktig del. Läs om hur ett tyngdtäcke hjälper dig att komma ner i varv, somna snabbare och få en bättre sömn hela natten.

Hjälp till bättre sömn av ett tyngdtäcke har blivit väldigt trendigt. Inte konstigt med tanke på att väldigt många tyvärr lider av sömnproblem och att sömnen är en av dina absolut viktigaste pusselbitar för helhetshälsan. God sömn minskar stress, ger återhämtning och förebygger sjukdomar. Även hjärnan tillåts vila, vilket har betydelse för vår inlärning och uppmärksamhet. Vi blir helt enkelt mer stabila med en god sömnhälsa.

Får du bättre sömn av ett tyngdtäcke? Så funkar det

Ett tyngdtäcke är, som det låter, ett täcke med extra tyngd. Den extra tyngden har många positiva effekter som bidrar till en bättre sömnkvalitet. Täcket ger ett jämnt fördelat tryck över kroppen som skapar en omfamnande känsla och ger ett lugn. Det hjälper dig att slappna av, vilket gör det lättare att somna. Beröring frisätter oxytocin, och tyngden av täcket ger en känsla av beröring, vilket får oss att må bra.

4 fördelar du får av ett tyngdtäcke

  1. Mer trygghet och lugn
  2. Minskad oro, stress och ångest
  3. Förbättrar din sömnkvalitet
  4. Ge mer daglig energi

 CURA Pearl Classic Bättre sömn av ett tyngdtäcke

CURA Pearl Classic – populäraste tyngdtäcket

CURA of Sweden har tyngdtäcken med slipade glaspärlor som ger den extra tyngden. Deras mest populära tyngdtäcke CURA Pearl Classic är en bra start för dig som aldrig provat ett tyngdtäcke förut. Majoriteten av de som använder täcket säger att det är skönare än deras tidigare täcken och hela 90% upplever att de får bättre sömn av ett tyngdtäcke.

bättre sömn av ett tyngdtäcke

Om du har ångest, oro eller är stressad kan täcket även användas som en filt i soffan för att varva ner inför kvällen. Vilken tyngd du ska välja på täcket beror på din vikt, längd och hur stora besvär du har med sömnsvårigheter, stress, oro och ångest. CURAs sömnexperter hjälper dig att välja rätt.

➤ Läs mer om de positiva hälsoeffekterna, samt forskning om hur du får bättre sömn av ett tyngdtäcke hos CURA of Sweden

Som med det mesta tar det lite tid att vänja sig. I början bör du använda täcket korta perioder, för att sedan öka användningen. Du kan förslagsvis börja använda det i soffan en kortare stund. Det kan ta upp till 14 dagar att känna effekt.

CURA Pearl Classic-täcke till 40% rabatt

➤ 40% rabatt: ange koden “CLASSIC40” när du köper ditt CURA Pearl Classic-täcke med 40% rabatt här! Gäller t.o.m. 30 september.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.