Få bättre sömn och hälsa med tyngdtäcke från The NAP Lab

Veckans produkt presenterad i samarbete med The Nap Lab

Är du en av miljoner svenskar som lider av sömnproblem? Vill få bättre sömn och slippa vakna och ha svårt att somna om? Isåfall är veckans produkt för dig – ett tyngdtäcke från The NAP Lab.

Önskan om bättre sömn är tyvärr ingen ovanlighet. Problem med att sova kan bero på stress, oro, för mycket stillasittande eller för lång tid framför skärmen. Sömnbrist som kan skapa allvarliga problem för din hälsa.

Hur många timmars sömn per natt en vuxen person behöver varierar lite, men det rekommenderas generellt att man aldrig ska sova mindre än sex timmar per natt. Om du ofta och under en längre tid sover dåligt, kan det leda till allt från övervikt och sämre minne, till sänkt immunförsvar och allvarliga sjukdomar. De goda nyheterna är dock att det finns hjälp att få – utan att behöva ta till tabletter.

Tyngdtäcke från The NAP Lab

Tyngdtäcken har redan använts länge inom vården, som ett naturligt stressdämpande hjälpmedel. Ett tyngdtäcke är alltså ett tungt täcke som väger cirka 10-15% av din kroppsvikt. Studier har visat att vikten i täcket kan ge en ökad känsla av lugn, trygghet och leda till en djupare, bättre sömn.

Ett tyngdtäcke från The NAP Lab ger en omslutande känsla som kan liknas vid en varsam kram eller att någon håller om dig. Detta kan minsak stresshormoner i kroppen, och hjälper dig att somna fortare, samt att du sover natten ut.

▶︎ Läs mer om tyngdtäcket här.

bättre sömn

Hur ett tyngdtäcke kan ge dig bättre sömn

Tyngdtäckena från The NAP Lab bygger på principen ”deep touch pressure stimulation”. Det är en välkänd terapeutisk metod som stimulerar kroppens olike tryckpunkter. Detta leder till minskad kortisolnivo samtidigt som serotoninproduktionen ökar, något som sänker puls och blodtryck.

  • Ger dig trygghet och lugn
  • Kan minska inre stress, oro och ångest
  • Ger bättre sömn med högre kvalité
  • Öka din energi
  • Minska kortisolnivå
  • Öka serotoninproduktionen
  • Kan hjälpa till att sänka din puls och ditt blodtryck

Ett tyngdtäcke kan alltså hjälpa dig att både somna snabbare, nå en djupare och bättre sömn. Den mjuka bomullen och fyllningen av miljövänliga glaskulor innebär en jämn viktfördelning. Detta ger en känsla av trygghet och lugn, samtidigt som du vaknar mer energisk.

The NAP Lab är där för att hjälpa dig

Teamet på The NAP Lab har själva alla upplevt mer eller mindre sömnproblem i livet. Idag sover de med sina tyngdtäcken, precis som över 10 000 andra svenskar som har införskaffat deras täcken sen starten våren 2019. Det har ett nära samarbete med några av Sveriges främsta sömnforskare och experter, och med hjälp av dem tar de ständigt fram nya produkter, riktlinjer och guider.

Med hjälp av detta ständigt pågående arbete är målet att ge användarna så bra förutsättningar som möjligt för en bättre sömn – med ett friskare och piggare liv som följd.

Beställ ditt tyngdtäcke med 15% rabatt

Med koden SPORTHÄLSA får du 15% rabatt på alla beställningar på The NAP Labs hemsida. Dealen gäller till mitten av juni, passa på!

▶︎ Beställ ditt tyngdtäcke från The NAP Lab här.

Ordinarie pris:

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras