Olof Röhlander: Så tränar du bäst ensam – 3 mentala fördelar

Lär dig tycka om ensamträning! Här ger mentala tränaren Olof Röhlander dig 3 mentala fördelar som ökar motivationen att träna på egen hand.

“Gruppträning i all ära, men det är inte för alla”, säger mentala tränaren Olof Röhlander. Det finns vissa fördelar med att träna ensam och även om du gillar att träna ihop med andra så är det ju inte alltid det går att få till.

Istället för att hoppa över träningen den dagen du inte får ihop schemat, lär dig tycka om ensamträningen! Ladda upp med Olof Röhlanders 3 mentala fördelar för ökad motivation att träna på egen hand.

Olof Röhlander: 3 mentala fördelar med att träna ensam

1. Karaktären

En fördel med ensamträningen är att du kan ge dig själv all credd efteråt. Det var ingen annan som pushade dig, du gjorde det alldeles själv. Du visar att du kan vara din egen bästa vän och coach när det behövs. Det ökar känslan av självkontroll och det bygger upp din karaktär och ditt självförtroende, du lär dig att du kan lita på dig själv eftersom du visar att du inte är beroende av andra människor för att din träning ska bli av. Du lämnar varje pass med rak rygg och huvudet högt, det här gjorde du själv!

2. Friheten

När du inte behöver anpassa dig till andras scheman är du fri att lägga in träningen när den passar dig själv bäst. Du kan välja vad du vill träna, när det ska ske, var och hur länge. Du blir mer flexibel och kan anpassa träningen till hur det känns i kropp och sinne just nu, vilket minskar risken för skador. Det skänker en enorm frihet att veta att du sitter i förarsätet när det gäller din träning. Det spelar ingen roll var du är i världen, vill du så kan du få in ett pass. Du är fri att själv bestämma det.

3. Reflektionen

När du inte har andra människor runt dig kan du tänka mer fritt. En powerwalk ensam istället för tillsammans med någon gör att du får möjlighet att reflektera över saker som pågår i ditt huvud. Du kan sortera dina egna tankar och känslor på ett bättre sätt när du inte behöver ta in andra personers problem och åsikter. Du blir även mer uppmärksam på miljön runtomkring. Du kommer på lösningar på problem och kläcker idéer när du får chansen att tänka tanken hela vägen ut, utan att bli avbruten.

Foto: Niklas Palmklint

“Det finns många fördelar med att träna i grupp, men minst lika många uppsidor med ensamträningen. Låt inte ett inställt grupp-pass få hindra dig, se istället möjligheten det innebär att bygga upp din mentala styrka, samtidigt som du får träningen gjord” avslutar Olof Röhlander.mentala fördelar Olof Röhlander

I Olof Röhlanders sjätte bok, “Bli din egen bäste vän”, hittar du fler konkreta råd för personlig utveckling, att odla mod och skörda drömmar.

“När livet, och att vara människa, bjuder på ständiga utmaningar gäller det att hitta ett förhållningssätt för att kunna navigera vidare med tillit och hopp.”

Den här boken är till för både de ljusa stunderna och de mörka. Här är tankesätten som ibland bekräftar dig, andra gånger utmanar dig och framför allt lär dig att tysta din inre kritiker och istället bli din egen bästa vän. Du hittar boken här!

Om Olof Röhlander

  • Licensierad Mental Tränare
  • Årets Talare sex gånger
  • Sommarpratare i SRP1 år 2018
  • Aktuell med boken ”Bli din egen bästa vän”
  • Hemsida: www.olofrohlander.se
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa