Ett bra schampo för dina dagliga tvättar

Ju oftare vi tränar, desto fler duschar i veckan blir det. Detta är ju ganska logiskt då det behövs en dusch för att vi åter ska kunna känna oss fräscha. I synnerhet om man ägnar sig åt mycket konditionsträning eller om man har lätt för att bli varm under sin träning och att svettas.

Inga större konstigheter med detta. Däremot så känner många efter ett tag att det kan behövas ett annat schampo då de dagliga duscharna sliter för mycket håret. Detta kan hända även om man inte rengör sitt hår vid varje dusch. Det kan vara värme och fukt under träningen, som periodvis orsakar bekymmer vid hårrötterna eller på hårbotten.

Denna typ av problem uppstår oftare då man använder sig av någon form av huvudbonad, antingen för att skydda sig mot kyla eller sol. Man stänger in fukt mellan huvudbonaden och hårbotten, vilket gör att det kan börja klia i hårbotten och skapa stor irritation i hårbotten. Mjällbusters mjällschampo kan då vara ett bra inköp för dig.

Mjäll är ett vanligt problem

Mjäll är ganska vanligt och det bästa är att ta tag i problemet så fort man börjar känna att det är irritation i hårbotten. Inte nog med att det är väldigt obehagligt och kan göra ont, så är det inte så skoj att klia fram hudflagor som lägger sig i resten av håret och på ens kläder.

Använd dig av ett bra mjällschampo och tänk på hur du vårdar ditt hår och din hårbotten. De som har hittat ett bra mjällschampo brukar använda sig av detta regelbundet, för att se till att svampen inte återkommer. Detta kan speciellt vara en god rekommendation för de som duschar ofta eller dagligen använder sig av en form av huvudbonad under längre perioder eller under träningspass.

Inte enbart på grund av torr hårbotten

Det är ännu en väl omtalad myt att mjäll alltid beror på att ens hårbotten är uttorkad, men svampen kan även livnära sig på en hårbotten som är för fet. Om du är osäker på vad din mjäll beror på, så kan det vara bra för dig att besöka en specialist. Däremot kan ett första steg vara att börja använda ett bra mjällschampo och allra helst ska du undvika hårprodukter under den period du har upptäckt mjäll.

Visst kan det vara svårt för många, men det kommer garanterat gå snabbare för dig att bli av med din mjäll och åter få en sund hårbotten. Utöver detta så bör du undvika att gnugga för mycket i hårbotten, även om kliandet är väldigt svårt att sluta tänka på. Gnuggandet kommer reta upp din hårbotten mer och kanske även riva upp små sår i din hårbotten.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa