En undersökning som kan förändra ditt liv

synfel

Annons för Memira

Håller du morgontidningen framför ansiktet eller kisar för att försöka tyda vad som står på vägskyltarna? Då är det hög tid för dig att boka en undersökning. Här berättar vi om Josefine och Christer som med hjälp av Memira, fick synen, glädjen och rörelsefriheten tillbaka.

Synfel, vanligare än du tror

Lider du av någon form av synfel? I så fall är du inte ensam. Idag bär 7 av 10 svenskar glasögon eller använder linser för att fungera i vardagen, på grund av när- och översynthet, astigmatism eller ålderssynthet.

synfelÅlderssynthet avser som namnet antyder ett synfel som successivt kommer smygande med åldern, och gör det svårt att se saker på nära håll. För Christer Faith-Ell, 56-årig ekonom och friluftsmänniska, inträdde ålderssyntheten i fyrtioårsåldern. Som en aktiv person med mycket hobbys och segling som främsta intresse, blev synfelet snabbt begränsande, inte minst ute på sjön.

Att inte kunna njuta av livet fullt ut är något som även löpcoachen och influencern Josefine 36 år upplevde, efter att i många år brottats med närsynthet. Vid närsynthet, även kallat  myopi, ser du ser du bra på nära håll,  men sämre på långt håll, vilket påverkade Josefine negativt i jobbet som löpcoach. Lär dig mer och läs om de vanligaste synfelen här! 

Allt börjar med en undersökning

Några av de vanligaste symtomen vid synfel är trötta, irriterade ögon och huvudvärk. Det är också vanligt att du kisar mer än normalt för att se bättre, vilket också kan leda till spänningar i kroppen. Framförallt kan ett synfel begränsa dig i vardagliga situationer, till exempel vid träning och fysisk aktivitet, vilket både Christer och Josefine upplevde som problematiskt. Vad alla inte känner till är dock att problemen enkelt kan avhjälpas med en ögonoperation hos Memira.

Memira är idag ledande inom laser och linsbyte i Norden. Här erbjuder man sedan 2007 en komplett tjänst inom ögon- och synhälsa, som dagligen vägleder människor till en bättre syn och livskvalitet, vare sig det gäller ett linsbyte eller ögonlaser. Det allra första steget till ett liv utan glasögon och linser är en undersökning,  där du får besked om en ögonoperation är möjlig och vilken metod som lämpar sig bäst. Något som blev vändpunkten för både både Josefine och Christer.  

synfel

Livskvaliteten tillbaka

Att boka en undersökning hos Memira är kostnadsfritt. När Josefine bokade en första undersökning hos Memira hade hon tänkt igenom det noga. När beskedet kom att hennes synfelkunde rättas till med hjälp av ögonlasermetoden LASEK, blev hon både lättad och nervös, men beslöt sig ändå för att göra operationen. Bara en vecka senare kunde Josefine utan problem ge sig ut på sin första löprunda. Hör Josefine berätta mer om sina tankar kring operationen här!

– Jag trodde jag skulle ha jätteont, men jag har inte haft någon smärta alls, berättar hon för Memira.

– Allt har liksom gått över förväntan och det var inte lika farligt som jag trodde det skulle bli.

Även Christer fick positiva besked under sin undersökning. Med hjälp av ett så kallat linsbyte skulle också han kunna lägga glasögon på hyllan för gott. Resultatet lät knappast vänta på sig.

– Bara några timmar efter operationen så fick jag en super-kick! Jag kunde läsa mobilen på lägsta ljusstyrkan, och det hade jag inte kunnat göra på många, många år, säger han till Memira.

Läs mer om Christers operation och hör honom berätta här!

synfel

Resten är som man brukar säga historia. Idag njuter både Josefine och Christer av tillvaron, utan begränsande synfel Att boka den där första undersökningen förändrade utan tvekan deras liv. För Josefine är det fortfarande svårt att greppa hur lyckad ögonoperationen faktiskt blev.

– Helt fantastiskt, jag är så, så nöjd, säger Josefine till Memira.

För Christer som numera fyller fritiden med både segling och fysiska aktiviteter är lättnaden obeskrivlig.

– Att segla nu utan glasögon är en befrielse. Just att slippa tänka ”är de med ombord?”, ”kommer jag hade sönder dem idag igen?”, säger han till Memira.

▶︎ Vi du också höja din livskvalitet? Boka en kostnadsfri undersökning och läs mer om Memira här!

 

Text: Jennie Nysted

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.