Ekopimpa ditt sovrum! – Grön Interiör har de sköna gröna produkterna

somna

Sovrummet – och framförallt sängen –  är den plats i hemmet där vi spenderar mest tid. Läs om hur du kan optimera ditt sovrum för maximal återhämtning, utan gifter och med minimal miljöpåverkan.

När du sover arbetar din kropp med att reparera och bygga upp både muskler och immunsystemet, och sömn påverkar också vårat allmänna välmående och humör. Det är inte bara viktigt att sova tillräckligt många timmar, hur vi inreder vårat sovrum spelar också stor roll. Materialen vi använder i våra sängar kan ha enormt stor påverkan på sömnens kvalitet. Högkvalitativa och giftfria material kan göra en stor skillnad och leda till bättre sömn och återhämtning.

Precis som att god och hälsosam mat från naturliga och giftfria ingredienser gör gott för hälsan, kan naturliga material göra under för sömnen. Material så som ull, naturfibrer och vadd från växter till exempel. Många sängar och sängkläder innehåller fortfarande dessa naturliga material, men i vårat västerländska samhälle har vi till stor del ersatt naturmaterial med syntetiska material. Anledningen till det är många och inkluderar både massproduktion och ekonomiska vinster.

Det borde vara självklart att materialen du har i din säng är giftfria, speciellt med tanke på hur många timmar du spenderar i ditt sovrum och i din säng. Grön Interiör har under 10 års tid gett svenska familjer möjligheten att inreda sina sovrum med giftfria och miljövänliga sängar. Naturmaterial är inte bara giftfria och vackra, de är också hållbara och tåliga. Från Grön Interiör kan man köpa ett täcke som kommer att hålla livet ut, och kännas lika mjukt och skönt varje natt — oavsett om det är fyllt med mjuk kamelull eller exklusiv sidenvadd.

Ditt barns sömn och hälsa

Barns sovmiljö är otroligt viktigt för deras välmående och hälsa. En liten bebis sover mycket, och det är därför extra viktig att de inte utsätts för allt för mycket giftiga gaser från madrasser, kuddar, textilier och leksaker. Det är jätteviktigt att ta ansvar för materialen som finns i våra barns sängar, kläder och leksaker.

Några som har förstått vikten av att ge sitt barn en giftfri och naturlig sovmiljö är kändisparet Anja Pärsson och Filippa Rådin som har valt att använda naturliga madrasser från Grön Interiör till sina barns sängar. Såhär skriver Filippa på sin blogg:

“Anja och jag tog beslut om att investera i nya madrasser för att vi på riktigt tycker att det är obehagligt med alla gifter våra barn får i sig i vardagen. Och med tanke på hur många år vi spenderar av våra liv i sängen kändes det ännu viktigare för oss att byta ut barnens sängar för att minimera flamskyddsmedel, plaster och kemikalier, särskilt i sovrummet, och därför valde vi ekologiska madrasser från Grön Interiör. “

Här hittar du de naturliga, ursprungliga materialen

 • Naturgummi. Naturgummi görs av gummiträdets växtsaft. Gummi är ett fantastiskt material för madrasser eftersom det anpassar sig till kroppens form och tillbaka helt av sig självt. Helt naturligt och utan ohälsosamma gaser. QUL heter certifikatet för naturgummi/latex.
 • Kokoskautschuk. Kokosfibrer är de fibrer som det yttersta höljet av kokosnöten består av. Dessa fibrer är mycket starka och tåliga och har använts i tusentals år för att tillverka bl.a. rep, mattor och borstar. Om man kombinerar kokosfiber med naturgummi får man kokoskautschuk. Det blir ett bra madrassmaterial som stöder kroppen, men som är fjädrande, elastiskt och bekvämt.
 • Bio-bomull. Från kontrollerade ekologiska odlingar kommer bomullen i dessa täcken, madrasser och tyger. Den andas och är fuktreglerande fukt. I våra produkter finns kuddar och täcken stoppade med ekologisk bomullsvadd. Överdrag till alla sängkläder kommer i ekologisk bomull.  Bomullen är tvättbar och kan därför användas av den som är allergisk mot djurhår och damm. Certifikatet heter (kbA)/ Kontrolliert biologischem Anbau.
 • Merino lammull. Fin mjuk ull från levande Merinolamm från gårdar med certifierat god kontrollerad djurhållning (kbT) /Kontrolliert biologischem Tierhaltung. Ullen är mycket krullig och har därmed en god förmåga att binda luft vilket gör att den värmer bra. Lammullen är fuktighetsreglerande och tålig.
 • Kamelhår. I inre Asien finns kameler som lever på höga höjder. Det underhår som dessa kamelers vinterpäls består av kammas bort på våren och blir till sköna täcken som kan användas året runt. Det här lätta fina håret transporterar fukt snabbare än andra naturliga djurhår.

Exempel på sovrumsprodukter i rena naturmaterial från Grön Interiör

 • Madrasser i naturgummi och kokoskautschuk för hela familjen från baby och framåt i livet.
 • Bäddmadrasser i lammull och/eller bomull.
 • Sängramar och ribbottnar i obehandlad eller oljad bok, körsbärs- eller valnötsträd.
 • Täcken och plädar i lammull, bomull, kamelhår, jakhår och siden med överdrag i ekologisk bomull (kbA). Täckena kommer bl a som duo-täcken där två lika eller olika stoppade täcken binds ihop till ett varmt dubbelt täcke för vinterbruk och används enskilda under sommaren.
 • Kuddar för alla tänkbara behov och sovklimat. Stoppade med naturgummi, dun, kamelhår, bomull, lammull samt dinkel-, körsbärs- eller hirskärnor. Ergonomiska kuddar i flera mått.
 • Babyprodukteri ekologiska naturmaterial.

Dessa naturliga bäddprodukter passar även den som är allergisk mot damm och djurhår.

För att läsa mer om de sköna gröna sängarna och sovrumsprodukterna från Grön Interiör klicka här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.