Effektiva och roliga magövningar

Effektiva och roliga magövningar

Tröttnat på situps? Träningsexperten Malin Bengtsson visar fyra effektiva och roliga magövningar.

 

Plankan med armföring i sidled
Ligg i en plankposition med ena armen rakt ut. För armen i sidled in under kroppen och tillbaka. Gör detta i ett lugnt tempo och fokusera på magen samt att hålla höften parallell med golvet. När du jobbar med höger arm kommer höger höft vilja rotera uppåt. Motverka den rörelsen.

Tips! Gör övningen tyngre genom att hålla i en vikt eller fylld vattenflaska. Du kan även göra övningen på knä om det blir för tungt.

sites/default/files/malin 8.jpegA) Plankan med armföring i sidled

sites/default/files/malin9.jpegB) Plankan med armföring i sidled

 

Mountain climbers
Stå i en armhävningsposition med sänkta axlar och huvudet framför händerna. Sätt i en tå lätt i marken snett upp mot handen, ta dig tillbaka och växla sida. Tänk på att huvud, axlar och höft ska hållas på samma ställe under hela övningen, då känns det som mest i magen.

sites/default/files/mountainclimbers1_0.jpegA) Mountain climbers

sites/default/files/mountainclimbers2_0.jpegB) Mountain climbers

 

Armhävning till plankrodd
Stå i en armhävningsposition med händerna på ett par vikter, gör en armhävning och avsluta med att dra upp en vikt i taget mot naveln likt ett roddrag. Upprepa proceduren. Tänk på att alltid hålla huvudet i en bra position och bålen spänd. Gör övningen lugnt och kontrollerat, försök att hålla höften parallell med golvet under hela övningen. 

sites/default/files/styrkeövning.jpegA) Armhävning till plankrodd

sites/default/files/styrkeövning2 .jpegB) Armhävning till plankrodd

 

Russian twist
Sitt på rumpan med fötterna över marken, luta överkroppen bakåt med god hållning. Håll en vikt i händerna och för den från sida till sida. Tänk på att ryggraden är kvar i mitten och att axlarna är de som roterar.

sites/default/files/russian1.jpegA) Russian twist

sites/default/files/russian 2.jpegB) Russian twist

 

 

sites/default/files/malin (1).jpegÖvningar av Malin Bengtsson, lic. personlig tränare, fystränare och Nike golf performance specialist. Hon driver företaget No Limit Training och jobbar med såväl privatkunder som fystränare för Sveriges landslag i amerikansk fotboll. Kontakta Malin på [email protected]

Foto: Mats Larsson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras