Drömmer du om att bli personlig tränare? Så här kommer du igång!

gym, skivstång, träna

Att bli personlig tränare kan vara ett lysande karriärval om du älskar träning, hälsa och att hjälpa andra att nå sina mål. Som träningsentusiast har du kanske redan hjälpt någon kompis, eller skapat en träningsplan för dig själv. 

Men det krävs naturligtvis fler steg för att bli en certifierad personlig tränare. Lär dig mer om den här karriären och hur du gör för att komma igång här.

Se till att du passar väl in i yrkesbeskrivningen

De flesta tycker att det kan verka spännande och givande att vara personlig tränare. Men vissa passar bättre till yrket än andra. Nedan är några egenskaper som kännetecknar en bra personlig tränare:

  • Brinner för träning och hälsa.
  • Snäll, omtänksam och medkännande.
  • Tålmodig.
  • Väl påläst och välutbildad

Med detta i åtanke ska vi titta på hur man faktiskt blir en personlig tränare.

Skaffa dig en licens/utbildning

Om du har bestämt dig för att personlig träning är något för dig är nästa steg att bli certifierad. I Sverige finns det gott om olika utbildningar att ta runtom i landet med olika inriktningar baserat på dina karriärmål. Vill du läsa på distans finns även denna möjlighet, ett exempel är Cady Training Academys distansutbildning till kostrådgivare och hälsopedagog.

Det finns dock inga regler eller lagar som säger att man måste ha en PT-licens för att få arbeta med det man vill. Men för att det ska bli rätt för både dig och dina kunder kräver det att du är väl insatt i ting som träningslära, anatomi, fysiologi, nutrition och så vidare. Ska du dessutom arbeta som PT genom en arbetsgivare, som ett gym eller ett privat företag, ställs det vanligen höga krav på licens.

hopp

Bestäm hur du vill vara verksam

När du väl färdiggjort din utbildning eller fått din licens är nästa steg att bestämma dig för hur du vill vara verksam. Många väljer att vända sig till sitt nuvarande gym varav vissa väljer att starta eget.

Vänd dig till ett gym

Många nyexaminerade personliga tränare väljer som sagt att påbörja sin karriär på ett gym. Det är det enklaste sättet att komma igång eftersom personliga tränare blir allt mer efterfrågade och allt fler gym erbjuder dessa tjänster. 

De bästa gymmen för att arbeta som personlig tränare beror på vilken av de många specialiseringarna för personlig tränare du vill välja.

Starta eget

Allt fler väljer även att gå sin egen väg och starta egna PT-företag. Att starta eget kan vara otroligt kul, men det innebär också mer jobb för dig. Som egenföretagare måste du själv lösa det med hur du skaffar kunder, vilket är tufft – men otroligt givande!

Till att börja med är det smart att skapa en webbplats för ditt nya företag. I och med det massiva utbud av personliga tränare som finns så vill du ha ett slagkraftigt varumärke, vilket vi rekommenderar att du använder en namngenerator för företagsnamn till. 

Härnäst gäller det att nå ut till dina potentiella kunder. Sociala medier kan vara din bästa vän när det kommer till detta. Skaffa en stabil kundbas och börja jobba med det du brinner för!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.