Din enda chans att springa i Citybanantunneln

Din enda chans att springa i Citybanantunneln

Pendeltågstrafiken grävs ner nästa år och in- och utfarten från Stockholms södra delar blir mindre sårbar då den så kallade ”getingmidjan” utanför Slussen förstärks under jord och ett spår blir flera.

Lidingöloppet startar då ett historiskt samarbete med Midnattsloppet. Startskottet för Stockholm Tunnel Run Citybanan går lördagen den 25 mars 2017. Loppet sträcker sig över 8 km – varav 6 kilometer i själva tunneln – och har plats för cirka 40 000 löpare. I skrivande stund har redan över 14 000 löpare anmält sig.

Det är utrymningstunneln som löper parallellt med det underjordiska spåret som är arenan för loppet, och naturligtvis finns ordentliga fläktar inbyggda med lufttillförsel. 

Starten går vid Karolinska och mål sker på Medborgarplatsen på Södermalm – på andra sidan tunneln och stan.


– Det här är ingen tävling där tiden spelar roll. Det är en upplevelse, och man kan lika gärna gå som springa. Dels kan det bli trångt emellanåt och i och med att det är så backigt blir det också svårt att hålla en jämn hastighet, säger Anna Lundh som är projektledare för loppet. Loppets djupaste bansträckning är under blå linjen vid T-centralen.

Det är inte första gången de arrangerar ett tunnellopp. I samband med Norra länkens invigning ordnades ett lopp tillsammans med Trafikverket.

Medarrangören Midnattsloppet har stor erfarenhet av att skapa upplevelser i mörka miljöer. Efter 2 kilometer ovanför mark vid Karolinska institutet är målgången på Söder i Stockholm. Det finns alltså alla chanser till att det blir till en stor folkfest.

– Det här är inget årligen återkommande lopp, utan en ”once in a lifetime-upplevelse”. För snart är tunneln i bruk, avslutar Anna Lundh.

Text: Julia Kimell

Bild: Andreas Sandström

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.