De bästa tennisturneringarna man bör se live minimum en gång

Tennis är globalt sett en av de mest populära sporterna och Sverige har, igenom tiderna, levererat spelare i världsklass. Är man en stor tennissupporter har man säkert suttit bänkad i soffan både en och flera gånger när matcherna spelats. Kanske har man även föreställt sig hur det skulle vara att byta ut platsen i soffan mot en av läktarstolarna direkt på plats. TV i all ära, men i ärlighetens namn är det inte samma upplevelse som när man får ta del av spänningen live. 

Sportturismen blir alltmer populär och allt fler byråer specialiserade på området dyker upp på den svenska marknaden. Samtidigt med att intresset stiger så blir även biljettpriserna mer och mer överkomliga. Därmed kan det fysiska närvarandet vid en turnering eller match bli verklighet lättare än man kanske först tror. Är det något man tagit med sig efter den senaste tiden (och fortfarande pågående) med pandemi så är det i alla fall att man inte ska skjuta upp livets gläder och goda stunder, även om det ibland innebär att man förlorar några timmars sömn eller att man tar ett lån.  I tillfället att det är den ekonomiska biten som begränsar möjligheterna så kan ett snabbt sms lån utan uc vara en hjälpande hand för att göra drömmen till verklighet. 

När det kommer till just tennis så är Grand Slam-turneringar de mest sedda och mest prestigefyllda. Dessa ger spelarna möjligheten att samla flest poäng och de är därför de viktigaste för spelarna. Här nedan kommer mer information om de olika turneringarna:  

  1. Wimbledon: listan startar med den välkända och prestigefyllda tennisturneringen i Storbritannien. Turneringen äger rum under två veckor i juni och juli på ”All England Club”-komplexet. Den första turneringen hölls redan år 1877 på grässpelsyta. För närvarande är Wimbledon den enda Grand Slam-turneringen som fortfarande spelas på gräs. Orsaken till det är bland annat de höga kostnaderna för underhållet av gräsplanerna. Schweizaren Roger Federer har, med sina åtta mästerskapstitlar, vunnit flest gånger bland herrarna. På damsidan är det Martina Nevratilova, som under sin karriär har vunnit nio Wimbledontitlar, som har rekordet. 
  2. US Open: Grand Slam-tävlingskalendern avslutas med American Open. Turneringen hålls i New York under augusti och september. Den första upplagan av turneringen ägde rum 1887 på grässpelsytan, men för närvarande är spelytan hård. I herrtävlingen har tre spelare vunnit pokalen fem gånger: Roger Federer, Pete Sampras och Jimmy Connors. I damtävlingen stiger rekordet för troféer till sex – både Chris Evert och Serena Williams har lyckats med denna bedrift. 
  3. Australian Open: tävlingskalendern börjar med US Open A som äger rum under två veckor i januari. Turneringen hålls i Melbourne och spelades för första gången år 1905. Fram till år 1987 var spelytan gräs, mellan år 1988 – 2007 var ytan Rebound Ace och för närvarande är spelytan hård Plexicushion. Novak Djokovic har vunnit nio mästerskapstitlar – den senaste vanns så sent som 2021. I damtävlingen tillhör rekordet Serena William som har vunnit turneringen sju gånger.
  4. French Open: Franska Öppna mästerskapen äger rum i Paris på Roland-Garros Stadium, under två veckor i maj och juni. Den första turneringen hölls år 1891 på gräs, men sedan 1928 är spelytan gjord av lera. French Open anses vara en av de mest krävande tennisturneringarna. Detta på grund av underlaget som både saktar ner bollen och som ger en större studs. Rafael Nadal har vunnit flest gånger och har, med sina tretton aktiva mästartitlar, fått smeknamnet Kungen av Slag. På damsidan är det Chris Evert, som med sina sju mästartitlar, har vunnit flest gånger.
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.