De bästa techprylarna för att uppgradera träningen

JBL lanserar de ultimata sporthörlurarna

Det finns en hel värld av fitness-tech där ute, som kan vara lika förvirrande, fascinerande och motsägelsefull som andra delar av träningsvärlden och dess rekommendationer. Vad bör du investera i och vad gör du bäst i att undvika?

Vad kommer ge verkliga resultat när det kommer till din träning och vilka prylar är rent bogus? Enkla, manuella hjälpmedel som vikter, mattor och träningsband i all ära, men för att uppgradera sin träning och ta den till en ny nivå, kan man titta närmare på dessa tech-prylar.

De bästa techprylarna för att uppgradera träningen

Musik i alla väder 

Bang & Olufsens Beoplay E8 Rapha är hörlurar utvecklade av ljudgiganterna Bang & Olufsen i samarbete med cykelmärket Rapha. Inte bara lämpliga för cykling utan all träning; dessa hörlurar är utvecklade för att tåla all sorts fysisk aktivitet, fukt och svett, medan de erbjuder perfekt ljud, en bekväm och flexibel passform samt en imponerande batteritid på hela 30 timmar i laddningsfodralet.

För den som blir motiverad av att mäta

Smarta vågar är ingen nyhet, men Whitings Body+ smart scale mäter långt mer än vikten. Vågen analyserar allt från hur mycket vätska man har i kroppen, till muskelmassa, fett och ben, samt sparar uppgifterna tillhörande upp till åtta olika användare. Räcker inte det så visar vågen även väder för att hjälpa dig planera den mest lämpliga träningen för dagen på så vis.

Smartare sulor

Idag behöver sulor inte bara vara bekväma, de kan även hjälpa dig spåra joggingrundan med hjälp av GPS, samt ge annan statistik om springturen, som din hastighet, steglängd och till och med din balans. NURVV Run hjälper dig springa både längre och snabbare, samtidigt som du ges verktyg för att undvika skador och förslitningar.

Vibration för ömmande muskler

Efter en tuff träning när ömheten gör sig påmind kan Pulseroll Plus komma till undsättning. Den vibrerande skum-rollern rekommenderas av tränare och är flera professionella atleters favorit. Tack vare sin lätthet och uppladdningsförmåga är den även relativt enkel att ta med.

Framtidens simglasögon

Som simglasögon ur en Bond-arsenal, Form Swim Goggles gör det möjligt för dig som simmar att se dina stats framför dig medan du är i vattnet. Uppgifterna är lika korrekta som de från en sportklocka och självklart är materialet fritt från imma, samt visar endast dina uppgifter för dig som bärare.

Lev inte på hoppet

Ett smart hopprep från Tangram Skipping Rope erbjuder sätt att hålla koll på exakt hur länge du tränat, hur många kalorier du bränt och sparar din data i realtid. För att förhöja upplevelsen av träningen kommer hopprepet även med 23 inbyggda LED-lampor och kommer i en modern och stilren design.

Ta med mobilen på rundan

En efterlängtad lösning för många som tycker om att springa, är Freetrain V1 Vest, som är en mycket lätt, ergonomiskt utformad och tunn väst som låter dig ta med telefonen på joggingrundan. Detta utan att påverka hur vikten fördelas, vilket är fundamentalt för att undvika skador.

Slutligen, kom ihåg att dessa tips, som kan förhöja din träning med hjälp av smart teknik, inte bör användas utan vissa säkerhetsåtgärder. Var noga med att undvika intrång i privatlivet och angrepp från cyberkriminella i dina smarta enheter, genom att alltid ansluta dessa med hjälp av ett krypterat nätverk. Ett krypterat nätverk gör dina uppgifter och din historik svårare att spåra, bland annat genom att dölja din IP. Installera därför alltid en VPN i dina smarta enheter.

Lycka till med träningen! 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.