De bästa retreats du kan besöka 2021

Yoga

Vill du komma i balans och fokusera på ditt mående och hälsa? Olika retreats i Sverige ger dig de verktyg du behöver för att hitta dig själv och nå harmoni. 

Din hälsa är viktig! Ge både kroppen och själen en chans till återhämtning med mindfulness och yoga. Vi ger dig vår guide till de bästa retreats du kan besöka 2021 så att du kan nå välbefinnande och fokusera på dig själv och din hälsa. 

Vår guide till 3 retreats i Sverige 2021 

Västkustens pärla – The Retreat Club, Falkenberg Strandbad

Falkenbergs Strandbad har kallats för göteborgarnas eget Hamptons men med en stor skillnad – det är inte en lekplats enbart för de rikaste. Här finns chans till olika former av behandlingar, yoga och avslappning. En plats som många väljer att återkomma till oavsett om de besökt platsen med en vän, sin familj en partner eller med företaget. 

Med valmöjligheter som Tropical Getaway Retreat, Retreat Club Experience och Night Retreat Experience finns här något för de allra flesta. Här hittar vi exempelvis:

  • Uppvärmda pooler
  • Bastu med havsutsikt
  • Orangeri med öppen brasa
  • Kroppsskrubbning med ökensalt från Kalahari
  • Sandbehandling med röd ökensand

Deras olika paket med spa och retreat är mycket uppskattade och The Retreat Club har flera gånger vunnit pris som Sveriges bästa spa-anläggning. 

För mer information eller bokning, kontakta dem på info@strandbaden.se eller ring dem på 0346-71 49 00. 

Yogahelg – Husbygård Herrgård 2021

Ida & Pingala Yoga Retreat erbjuder ett flertal olika former av Yoga. De anordnar yoga retreats både i Sverige och utomlands. Fokus ligger på glädje, meditation, gemenskap, glädje och balans genom Yin & Yang. 

Under 2021 erbjuder de Yogahelg på Husbygård Herrgård där du under två olika helger kan uppleva antingen Yin yoga och Vinyasa yoga eller MediYoga och Yin yoga beroende på vilken helg som är aktuell. 

Maten som serveras är vegetarisk med ayurvedisk koppling och alla råvaror är närproducerade i möjligaste mån. Husbygård är en rofylld plats där du efter yoga retreat kan koppla av på ditt rum med en bok, spela på sport på mobilen eller se en film. 

För mer information, datum och bokning kan du besöka idanapingala.com eller mejla till idanapingala@hotmail.com 

Lär känna den feminina energin på ett djupare plan

En chans för kvinnor i alla åldrar att ta av sig sin mask och få lov att vara både stark och sårbar på en och samma gång. Retreatet äger rum på Shambala, en plats i närheten av Skinnskatteberg – endast två timmar från Stockholm. Self-care retreat för kvinnor finns tillgänglig 22–25 april och 2–5 september 2021. 

Dagen börjar med yoga som innehåller både meditation, rörelse, chanting och avslappning. Lär dig mer om dina cykler som påverkar ditt liv, och dansa till musik som går rakt in i din själ. Retreatet innehåller även andningsövningar och mindfulness som hjälper en att förstå sig själv på ett djupare plan. 

Samma företag erbjuder även ett flertal kurser och retreats under året. Mindfulness, yoga, meditation, feminine flow och mycket mer. 

Vill du veta mer kan du mejla dem på info@barayoga.se eller ringa dem på 0734 – 267 027. 

Hälsa handlar inte bara om sport

Att sporta och röra på sig är otroligt viktigt och vi på SportHälsa vill uppmuntra alla att röra sig mer, utifrån egna förutsättningar. Men vi får inte glömma bort att äkta välmående inkluderar även vårt inre. Yoga, meditation och andra retreats är bra för vår mentala hälsa och även för vår kropp. 

I år är det viktigare än någonsin att ta hand om sig själv. Den pågående pandemin har satt sina spår hos oss alla och att då kunna koppla av och hitta ett inre lugn är positivt. Alla ovanstående retreats erbjuder coronasäker miljö. 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.