Dansa dig i form

Dansa dig i form

Kom i form med dansande rörelser och ha roligt samtidigt som du tränar. Den bästa allroundträningen för ökad smidighet, styrka och en bättre kondition.

Koordinationsträning

Att gå på ett intensivt danspass förbättrar både din kondition samtidigt som det bränner energi. I de olika rörelserna tränas musklerna och blir starkare. Det finns många olika danser att välja mellan. All dans ger starka ben samtidigt som övriga muskler i kroppen får olika mycket träning beroende på dansform. Dans innebär nya rörelser och tänjning av kroppen – vilket ger ökad rörlighet och en förbättrad balans.

Förbättrad spänst

Dansen kan innebära mycket hopp och riktningsförändringar, vilket stärker vaderna samtidigt som din spänst förbättras. Hoppen och landningarna i dansen ger en väldigt bra benträning där både lår och rumpa får jobba hårt.

Dansen ger en mer allsidig träning och dess fördelar är musiken som motiverar till att orka ta ut sig ordentligt. Fördelen med dansklassen är den trevliga stunden där all fokus ligger på att behärska snygga rörelser till en färdigkomponerad koreografi och samtidigt uttrycka känslor på. Efter avslutat pass kommer du på dig själv med att vara genomsvettig, trots att du inte upplevt träningen som jobbig.

En typ av intervallträning

I dansen får du lära dig delar ur en koreografi, som du sedan kör hårt med för snart stanna upp och lära sig nästa del. Det gör att dansen blir en typ av intervallträning. När man lärt sig koreografin kan man ta ut rörelserna ännu mer och därmed pressa sig hårdare.

Alla kan dansa

När det kommer till dans är ålder eller fysiska begränsningar inget hinder, till skillnad från andra träningsformer. Dans kan passa en nybörjare perfekt då det inte krävs att du måste ha en perfekt fysisk form för att orka dig igenom ett danspass.

Har du däremot ett mer specifikt uppsatt mål kanske dansen inte är bästa träningsformen för dig. Om du vill bygga muskler och bli starkare, eller enbart vill förbättra konditionen kanske gymmet eller motionsspåret är den plats du ska uppsöka för bäst resultat.

Text: Madeleine Skiljaica

Bild: Pixabay

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.