Dags att söka till dina drömmars utbildning inom hälsa!

Drömmer du om att coacha, leda och motivera till en hälsosam och hållbar livsstil? Vill du jobba som hälsocoach, PT, kostrådgivare eller massör? Här kan du läsa mer om en utbildning du i så fall borde överväga.

I dagens samhälle där alltfler vill ändra sin livsstil, behövs fler personer med kvalificerade kunskaper om hälsolära, coaching och ledarskap.

Det finns många utbildningar på marknaden, men för att bli en hälsocoach med helomfattande kunskap kring allt från träning, motivationssamtal, coachning, kostlära, hållbarhet och idrottsskador, bör man välja en längre utbildning på minst ett år, i en miljö som genomsyras av ett hållbart och helomfattande hälsotänk.

I en vacker miljö, omgiven av vatten och skog med bra löpsträckor, ligger Hjälmared Folkhögskola. Här kan du utbilda dig till hälsocoach, och även fortsätta en tredje termin och då certifiera dig till PT, kostrådgivare eller massör.

“Här får du hela blocket inom träningslära” säger Johanna Alfridsson, kursansvarig på skolan. ”Vi har mycket fokus på motiverande samtal, att bli en bra coach helt enkelt, men även träningslära i både teori och praktik, samt hur man genomför och lägger upp program – allt från nybörjare till elit.”

 Hit kan de flesta söka sig, kravet är bara avslutad gymnasieutbildning och meriterande är alla fall lite arbetslivserfarenhet, gärna med någon form av hälsoinriktning.

”Nästan viktigast är att man brinner för ämnet” fortsätter Johanna. ”Om man inte brinner för hälsa blir det svårt att motivera andra att göra det.”

Framtiden ser ljus ut för hälsocoacher. Ökad efterfrågan ger jobb på träningsanläggningar, Spa, eller som idrottslärare på skolor, och vissa väljer att starta eget som hälsocoach, eller öppna ett gym.

Utbildningen innehåller förutom heltäckande träningslära även presentationsteknik, socialetik entreprenörskap och affärsutveckling. Allt för att du ska få de verktyg du behöver för att fortsätta i den riktning du önskar efter att utbildningen är klar.

Unikt för Hjälmareds Hälsocoachutbildning är att eleverna tillsammans med Näringslära även har matkreation. Det vill säga även en praktiskt del där de lagar maten och själva får njuta av den, vilket ger en högre kompetens i kostrådgivning.

Så vill du följa din dröm, gör det ordentligt. Läs mer om Hjälmareds Hälsocoachutbildning här.

 

Text: Jennie Kilgren – Copykatten

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras