Dags att investera i din hälsa – en gång för alla

Den viktigaste investeringen du kan göra i ditt liv är att investera i din fysiska och psykiska hälsa. Din hälsa kommer trots allt ge dig förmågan att ta itu med livet samt uppnå dina drömmar och ambitioner mer än något annat. Det främsta du bör lägga din tid och energi på före allt annat är alltså din hälsa.

Men att investera i sin hälsa kräver tid, energi och pengar. Nedan följer en översikt över de sätt på vilka du kan investera i din hälsa för att få en positiv inverkan på ditt allmänna välbefinnande.

Investera i mat av bra kvalitet

Ett av de bästa stegen för att investera i din hälsa är att äta hälsosam mat av bra kvalitet. Det finns dock en vanlig missuppfattning att hälsosamma livsmedel måste vara dyra. Visst kan ekologisk mat vara dyrare än vanlig, men du behöver nödvändigtvis inte köpa enbart ekologiskt för att investera i mat av bra kvalitet.

Livsmedelsbutiker är fulla av hyllor med livsmedel som är av bra kvalitet, du ska bara veta var du ska leta. Laga alla måltider från grunden så kommer du märka hur billigt det kommer att bli och hur bra kvalitet alla måltider kommer att vara av.

Få ordning på din ekonomi

Vi har alla hört frasen “Pengar kan inte köpa lycka”. Visst ligger det en viss sanning i det. Men det finns också en annan sida av myntet: våra ekonomiska vanor spelar faktiskt en otrolig stor roll för vår mentala hälsa.

Med det sagt kan en mer stabil ekonomi faktiskt leda till en betydande minskning av negativa känslor såsom hopplöshet och ångest och därmed förbättra ditt allmänna mentala välbefinnande.

Men att få ordning på sin ekonomi är inte ditt enklaste. Vi rekommenderar att du till att börja med ser över dina redan existerande skulder och försöker skära ner på dina utgifter. Har du ett flertal lån och krediter som tynger dig kan ett samlingslån genom https://www.kreditval.se/ vara värt att överväga. Genom att samla dina lån har du mindre betalningar att hålla koll på och den totala räntan kan bli lägre om du väljer ett förmånligt samlingslån.

Träna regelbundet

Fysisk aktivitet eller träning kan förbättra din hälsa och minska risken för att du drabbas av flera sjukdomar som typ 2-diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Fysisk aktivitet och motion kan ge omedelbara och långsiktiga hälsofördelar. Viktigast av allt är att regelbunden aktivitet faktiskt kan förbättra din totala livskvalitet.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer bör alla vuxna mellan 18-64 år vara fysiskt aktiva under veckan, vardagar såväl som helger. De bör begränsa sitt stillasittande och engagera sig i pulshöjande fysisk aktivitet i minst 150-300 minuter per vecka.

Sätt upp dina mål

Ta dig tid att sätta upp några mål och göra upp en plan för att uppnå dem. Genom att bestämma vad du vill uppnå och hur du ska göra detta kan du mycket enklare börja investera i ditt välmående. Svårt att komma igång med träningen? Här hittar du ett kostnadsfritt 8-veckors träningsprogram med basövningar som hjälper dig. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.