Därför välja ekologiskt – 8 miljö- och hälsovinster

Därför välja ekologiskt – 8 miljö- och hälsovinster

Fler och fler människor vill idag ha kontroll och vetskap över vad de faktiskt stoppar i sig och därmed har efterfrågan på ekologiska alternativ ökat. Du har säkert också koll på att ekologiskt är ”bra”, men varför är det så och vad innebär det egentligen att maten är ekologiskt producerad? Här tar vi upp 8 fördelarna och ger förslag på högkvalitativa produkter från foodspring – företaget som brinner för ekologiskt, hälsa och miljömässig hållbarhet.

8 fördelar med ekologiskt

- Inga kemiska bekämpningsmedel och GMOS

- Mer näringsrikt

- Enbart naturlig gödning

- Bättre arbetsvillkor för bönderna 

- Bidrar till ett naturligt kretslopp

- Ökad biologisk mångfald 

- God djurhållning 

- Extra noga utvalda tillsatser

En positiv trend är att allt fler väljer ekologiskt producerad mat, men vad gör det till ett bättre val?

Vid ekologisk odling får man inte använda sig av konstgödsel och syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel. Istället använder man sig av organisk gödsel som exempelvis stallgödsel, kompost eller gröngödsel för att på så sätt öka tillväxten. Ekologiskt producerade produkter är därför rikare på vitaminer, helt fria från bekämpningsmedel och GMO (genetiskt modifirerade organismer). På många sätt bättre för vår utveckling, för naturen och ger bättre arbetsvillkor för bönder. Här i Sverige måste ett livsmedel som är ekologiskt märkt innehålla minst 95% ekologiska ingredienser.

När det gäller djuren är det viktigt att de får plats att röra sig, komma ut på bete och leva så naturligt som möjligt. Djurens foder ska ha odlats ekologiskt, gärna närproducerat, och om ett djur behandlas med läkemedel ska det göras med stor försiktighet. På så sätt förlänger man djurets karenstid innan slakt.

Även veganska alternativ växer på marknaden. Vegankost innebär att du inte äter något alls från djurriket, det vill säga kött, fisk, skaldjur, mjölkprodukter, ägg och även honung utesluts. Den sägs ha hälsofördelar som att minska risken för vällevnadssjukdomar som fetma och diabetes och ur ett miljömässigt tänk är vegankosten det absolut bästa alternativet för att bidra till ett bättre klimat.

foodspring är ett företag som erbjuder ett stort utbud av såväl veganska som ekologiska hälsoprodukter. De brinner för ett naturligt innehåll och tar största möjliga hänsyn till ingrediensernas källor med fyra kvalitetskrav i åtanke: nytta, innehåll, enkelt och smak. Just därför lägger foodspring stort fokus på alternativ som alla kan ta del av, oavsett allergier eller andra preferenser.

Vad är det första din kropp behöver på morgonen? Precis, en näringsrik frukost som får dig att klara av dagens alla påfrestningar. foodspring har tagit fram en ekologisk proteingröt med endast naturliga ingredienser. Den är gjord på soja och innehåller 20 g protein från helt vegetabiliska källor, det vill säga 3 gånger så mycket protein som vanlig gröt. Och det bästa av allt är att den innehåller 90% mindre fytoöstrogen än vanlig soja. Gröten finns i smakerna vanilj, choklad, skogsbär och äpple-kanel. Det enda du behöver göra är att blanda gröten med hett vatten, låt stå i 3 minuter och rör om. Vips så har du en god frukost fullproppad med bra energi och en god naturlig smak!

Finns både i portionsform och stor förpackning.

foodspring erbjuder även ett Vegan Protein som är 100% vegetabiliskt och med naturliga ingredienser. Ett protein anpassat för att kunna passa alla oavsett om du har någon allergi eller bara föredrar veganprodukter. foodspring har valt att använda sig av ärt-, solros, hampa och risprotein i sitt proteinpulver vilket gör det helt veganskt, lättsmält och är lika rikt på BCCA som Whey Protein. Proteinpulvret hittar du här.

Läs mer om foodspring som natur- och hälsomedvetet företag och deras utbudet av produkter här.

Text: Martina Norling

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.