Därför kan rödbetor förbättra träningsprestationen

Därför kan rödbetor förbättra träningsprestationen

Rödbetor och dess nitrater ger dig:

- Förbättrat syreupptag, därmed ökad uthållighet

- Förbättrad återhämtning

- Hjälper till att reglera blodtrycket

- Stärker immunförsvaret

- Anti-inflammatoriska egenskaper

- Sänker det onda kolesterolet

- Hjälp vid erektionsproblem

Att rödbetor är nyttigt är knappast en nyhet. Men visste du att rödbetor kan förbättra din träningsprestation med upp till 20 procent?

De senaste åren har allt fler upptäckt hälsofördelarna med att äta rödbetor och dricka rödbetsjuice. Anledningen är att rödbetor är rika på nitrater som i studier har visat sig förbättra träningsprestationen med upp till 20 procent. Det som händer i kroppen är att rödbetans nitrater omvandlas till kväveoxid som vidgar blodkärlen, förbättrar syreupptagningen och stabiliserar blodtrycket.

Så förbättrar rödbetor din träning

Favorit bland idrottare

Hälsoeffekterna har spridit sig världen över och rödbetan har blivit så populär att många till och med kallade OS i London för ”Beet root olympic”. Flera av atleterna drack även rödbetsjuice eller rättare sagt rödbetskoncentrat under olympiska spelen i Sotji. Även i Sverige börjar rödbetan bli alltmer populär, inte minst bland idrottare. En som dricker rödbetskoncentrat för att öka sin prestationsförmåga är långdistanslöparen Anders Kleist.

– Jag läste lite om rödbetornas effekt och blev nyfiken att själv testa. Speciellt när jag upptäckte att det produceras svensk rödbetsjuice här i Norrköping, säger Anders Kleist.

Smarta mål i livet och för hälsa

”Bättre återhämtning”

Nästa tävling Anders står inför är ett 55 kilometer långt bergslopp i Honkong. Tävlingen går av stapeln i december och just nu tränar han två gånger om dagen och dricker dagligen en liten mängd rödbetsjuice.

– Tio dagar innan jag ska tävla dricker jag en deciliter rödbetskoncentrat om dagen. Mellan tävlingsperioderna dricker jag lite mindre och då väljer jag en rödbetsjuice som inte är lika koncentrerad. Genom att dricka rödbetsjuice tycker jag att jag återhämtar mig lite fortare samt att jag kan springa lite snabbare. I våras gjorde jag även tester som visade positiva resultat på min träning tack vare rödbetsjuicen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.