Cookie Dough Nice Cream – när du kombinerar de bästa världar av god glass och kakdeg!
Vårens veganska frestelse tackar vi Venetia Fanconer för, bloggaren från London med passion för skönhet och vegansk mat.
Cookie Dough Nice Cream
Ingredienser Nice Cream:
- 4 skalade och hackade frysta bananer (gärna övermogna)
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 msk lönnsirap (efter smak beroende på hur mogen bananerna är)
- 1 nypa salt
Ingredienser kakdeg, till ca 12 bollar:
- 50 g grov havremjöl
- 100 g blötlagda och hackade dadlar
- 2-3 matskedar vatten
- 1 msk mörk chokladbitar (mjölkfria för vegansk kakdeg)
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk kokosolja
- 1 nypa salt
Ingredienser chokladsås:
- 50 g smält mörk choklad
- 1 tsk kokosolja
Gör så här:
- Placera alla kakdegsingredienserna i en mixer tills de blandats.
- Rulla kakadegen i små bollar. Ställ i frysen i minst 20 minuter.
- Smälta chokladen och rör sedan in kokosoljan. Håll varm.
- Blanda de frysta, hackade bananbitarna i en matberedare tills det fått konsistensen av glass. Det tar ca 10-15 minuter.
- När bananerna är helt släta, tillsätt vanilj och lönnsirap (om det behövs) och blanda en gång till.
- Ta kakadegsbollarna från frysen och lägg dem försiktigt i ett fint glas eller en skål och ställ åt sidan för att fylla på fler.
- Servera glassen med de återstående kakdegjaktbollarna och generöst med chokladsås. Du kan också tillsätta lite vispad kokosnötgrädde och ett körsbär för en extra festlig efterrätt.
Njut och lev gott!
Recept och foto: Venetia Fanconer. Följ hennes inspirerande blogg här, lyssna på hennes podcast och följ på Instagram @venetiafalconer