Chokladdoppade proteinbollar – lyxigt lätt recept

proteinbollar

Lyxiga chokladbollar som både ger dig protein, energi och maximal njutning – utan krångel? Kan låta lite för bra för att vara sant, men icke. Prova dessa smarriga proteinbollar doppade i choklad så förstår du.

Att fika eller fylla på med byggstenar och energi till din träning har aldrig varit godare än med chokladdoppade proteinbollar! Ett utmärkt alternativ när du vill ha nått lyxigt som både är lätt att göra och fyller dig med extra byggstenar på ett smidigt sätt. En av alla proteinboostande godbitar du skapar av nylanserade Valio PROfeel® – shakes, puddingar och FLUFF som vi tipsat om vid ett annat rekommenderat recept.

Till din nästa fikastund eller mellanmål – prova Martina “Skippa Sockret” Norlings lyxiga proteinbollar med ett läckert täcke av smält choklad.

proteinbollar

Chokladdoppade proteinbollar

 Ingredienser till ca 8-10 proteinbollar

  • 75 g Valio smör normalsaltat 
  • 4 dl havregryn 
  • 1 dl PROfeel proteinshake choklad
  • 2 msk sötströ alt. annan valfri sockerersättning 
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kallt kaffe
  • 1 nypa salt 
  • 100 g sockerfri mörk choklad 
  • Kokosflingor 

Gör så här: 

1. Mät upp smör (gärna lite rumstempererat), havregryn, PROfeel proteinmilkshake choklad, sötning, kakao, kallt kaffe och salt i en matberedare och mixa tills allt går ihop till en slät och formbar massa. Om den känns lite lös kan du ställa in den i kylen 10-15 minuter.

2. Forma dina chokladbollar eller ”chokladtoppar”i valfri storlek. Ställ sedan in dom i kylen cirka 10 minuter. 

3. Smält chokladen försiktigt i micron. Doppa sedan en chokladboll i taget och plocka upp den med hjälp utav en gaffel och låt överflödig choklad rinna av innan du försiktigt lägger ner den på en bricka eller tallrikar med bakplåtspapper på. Toppa varje boll med en nypa kokosflingor och låt stelna ordentligt i kylen innan servering! 

Yum!

Alla Valio PROfeel®produkter är proteinrika, gjorda på färsk mjölk, utan tillsatt socker och laktos. Du hittar dem i den kylda mejeridisken i din matbutik.

▶︎ Läs mer om Valios goda mellanmål här!

* Protein bidrar till att öka muskelmassan. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.