Bygg ett grymt hemmagym – så hjälper Oak Equipment dig

Hemmaträning är aktuellt just nu och att investera i ett hemmagym är det många som gör. Hemmaträningen är garanterat här för att stanna, även efter den pandemi som råder.

Tänk dig ett eget hemmagym. Utrustning med bra kvalitet och till ett vettigt pris, som ser snyggt ut att ha hemma och inte tar för stor plats. Det låter nästan för bra för att vara sant. Oak Equipment är företaget bakom unik träningsutrustning som gör det möjligt för dig att bygga ett bra gym som passar in i ditt hem. 

Oak Equipment ger dig bästa förutsättningarna till hemmagym

Det hela startade med två kompisar som ville bygga ett hemmagym men inte hittade utbudet de letade efter. De ville ha enkelheten men samtidigt prylar med ordentlig kvalitet till ett bra pris. Idéen om ett eget gym föddes och idag fyller Oak Equipment ett hål på marknaden. Det unika med deras produkter är att utrustningen tar mindre plats men med samma möjligheter till träning.

Du ska känna att gymmet har sin yta hemma och är värt att investera i. Utvecklingen av produkterna sker direkt mot fabrik och samarbete med ingenjörer gör det möjligt att erbjuda riktigt bra kvalitet och samtidigt hålla nere priset. Ett stort plus är den snygga designen. Allt för att passa in i garaget eller i hemmet. Trots att Oak Equipments utrustning är mindre och smidigare för att passa in i ditt hem, är kvalitet och design i toppklass. Det ska vara stabilt och kännas tryggt att lyfta tungt och droppa stången.

Oak Equipment The Oak Box

En rigg är stommen i ditt hemmagym. Denna är tillverkad i 3mm puderlackat stål med laserskuren håltagning. Djupet är mindre och stolparna kan kortas ned vid behov. Skivstången kan fästas på stången till riggen. Förvaring sitter på stolen vilket gör det kompakt. 

Hur du bygger ditt eget hemmagym

– Först och främst måste du se över vilken yta du har, säger Jon, en av grundarna till Oak Equipment. Det finns oändligt med utrustning att köpa, men du kommer långt med en bra grund. The Oak Box är en bra start och innehåller det du behöver för att kunna utföra varierande övningar för hela kroppen. Det innehåller rigg, bänk, skivstång, vikter och lite olika redskap. Om du vill ha ännu högre hållbarhet och maxbelastning finns The Oak Box Pro. Vill du börja med något mindre finns The Oak Start Box som innehåller färre träningsredskap. Det finns något för alla – du sätter ribban för din hemmaträning.

Träna tillsammans med familjen

En fördel med ett hemmagym är att kunna träna tillsammans hela familjen. Det blir både enklare och roligare när det finns möjlighet till variation. Jon föredrar funktionell träning med fria vikter då det ger kroppen en varierad träning som aktiverar olika muskelgrupper samtidigt. Du tränar både styrka, balans, rörlighet och koordination. En stor anledning till deras val av träning är att vara starka och orka med en aktiv vardag med familj och allt vad livet innebär. Många av deras kunder är föräldrar som har investerat i ett hemmagym för att kunna träna tillsammans med sina barn.

Oak Equipment

Framtiden för hemmaträning ser ljus ut. Oak Equipment hjälper dig från idé till färdigt gym. Det finns möjlighet att utveckla ditt hemmagym så mycket du vill.

– Jag tror att hemmaträning är framtidens pool. När folk bygger hus kommer de vilja ha ett hemmagym, säger Jon. Det är en investering för hela familjen.

Mer information om de olika paketen och andra produkter hittar du på Oak Equipments hemsida. De har även en blogg som kommer få större plats framöver med bloggartiklar, samt en youtube-kanal med olika övningar med syfte att inspirera och motivera.

2 bra WODs att göra i The Oak Box:

The Chief

  • 5 AMRAPS x 3 minuter (1 min vila mellan)
  • 3 Frivändningar Rx 60/40 kilo
  • 6 armhävningar
  • 3 air squats 

Freddy Krueger

  • 21-15-9 Reps for time
  • Kettle swingar Rx 24/18 kilo
  • Burpees

 

Text: Sofia Strand

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras