Sätt färg på fredagsmyset med en grön och god broccolipizza. En perfekt allt-i-ett-rätt för dig som älskar pizza och samtidigt vill ha mer av det gröna och sköna.
Helgen är här, det vankas fredagsmys och Melodifestival. Till all festlighet eller vilken vardag som helst rekommenderar vi en härlig pizza. En grön variant som tillfredställer både sug, näringsbehov och är vacker som en tavla att se på. Passar även dig som är glutenintollerant och vegetarian om du väljer bort köttpålägget.
Broccolipizza
Ingredienser till 1 stor botten:
– 1 litet rivet broccolihuvud (ca 180 g)
– 1 ägg
– 4 dl riven ost
– 1 msk chiafrön (för extra crunchig botten)
– 0,5 tsk salt
Ingredienser fyllning (valfritt):
– riven eller hel mozarella
– rödlök
– strimlad kalkon
– körsbärstomater i skivor
– örtsalt
Gör så här:
1. Riv broccoli och blanda med ägg och riven ost i en bunke. Sätt ugnen på 200°.
2. Platta smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10-20 minuter i mitten på ugnen tills den fått en gyllenbrun färg.
3. Lägg kalkon, riven ost, tomater, rödlök, övrigt du önskar.
4. Grädda ytterligare 5-15 min.
5. Servera med en grönsallad och njut!
Ha en go helg önskar vi på SportHälsa!
Text, recept och foton: Anna Lissjanis