Börja fila på Vasaloppsformen – välkommen på längdpremiär i Orsa Grönklitt

Var först ut i spåren och hitta formen tidigt i år. Med sparad snö, goda väderförhållanden och några av Sveriges bästa längdskidspår ger Orsa Grönklitt dig utmärkta möjligheter till försäsongsträning – bara 33 mil från Stockholm.

Redan den 25 oktober är det längdpremiär i Orsa Grönklitt, tack vare att man för elfte året i rad sparat 10 000 kubikmeter snö, som produceras i ‘gropen’ på skidstadion. Här tas även hand om snö från de skidbackarna, och man hoppas på ca tre km på sparad snö.
De håller även på att bygga ett nytt snökanonsystem för effektivare och bättre snöproduktion, och givetvis hoppas alla även på stora mängder natursnö.

Orsa Grönklitts längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer. 13 mil välpreparerade spår genom varierad terräng, över myrar, höjder och i skog har gjort att anläggningen sedan länge är ett officiellt Vasaloppscenter. Här varvas kuperade elitspår med lättåkta vägspår, fjälliknande myrspår och mysiga skogsspår – där hela 9 km är belysta.

I shoppen som ligger precis intill spåret har många jobbat med skidor hela livet. Därför har de stor kunskap för att kunna erbjuda dig bästa möjliga hjälp och service.

En annan stor fördel är den berömda stigningen från Orsa till Grönklitt, med ett betydligt kallare klimat uppe i Grönklitt, vilket ger möjlighet till längre längdskidsäsong jämfört med många andra anläggningar. Efter eller mellan dina skidpass kan du ladda batterierna på restaurang Ugglan & Björnen eller på Kafé Koppången. Passa även på att hälsa på rovdjuren i Orsa Rovdjurspark som är en upplevelse utöver det vanliga.

Snart är vintern här och Vasaloppet ligger närmare än du tror, så vänta inte med att komma i form! Boka en härlig längdhelg i Orsa Grönklitt, kom och se eliten göra upp i knock-out race den 26 oktober, eller testa formen och anmäl dig till säsongens första långloppstävling – Grönklittspremiären, som går av stapeln den 28 oktober.

Läs mer om Orsa Grönklitt och hur du kan komma i ditt livs Vasaloppsform, här.

 

Skapad av: Jennie Kilgren, copykatt.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras