Boosta din motivation i 4 steg!

Boosta din motivation i 4 steg!

Känner du att du vill göra en förändring, du vill börja träna och äta bättre, men orkar inte ta tag i det? Då borde du läsa denna lista och bli inspirerad.

Nyckeln för att övervinna ”lathet” är motivation. Som människor springer vi alltid till eller bort från något, vi försöker undvika smärta eller få njutning, vi är antingen rädda eller hoppfulla inför något. En förändring behöver inte ske över en natt, att helt lägga om sin livsstil vad gäller kost och träning är inget man gör bara sådär. Att förändra din livsstil kan ta tid, det viktiga är att du hela tiden gör små framsteg och närmar dig ditt slutgiltiga mål. Genom att göra förändringen i små steg kommer du lättare kunna behålla motivationen eftersom du hela tiden gör framsteg.

 

4 steg för att boosta din motivation:
• Vad försöker du undvika / vad är det du inte vill?
• Vad är det du vill?
• Vad är nästa steg som du kan ta?
• Ta steget!  (repetera alla steg, dag för dag) 

 

Vad försöker du undvika / vad är det du inte vill?

Fundera över vad som kommer hända om du inte tar tag i ditt mål. Hur kan det påverka dig längre fram i livet? Tänk även igenom mer specifikt vad det är som gör att du inte vill. Genom att börja tänka i dessa banor och fråga oss själva varför vi inte gör något åt saken, fastän att vi vill, kan vi skapa förståelse och komma till insikt. Om vi förstår det bakomliggande problemet kan vi också göra något åt det.

 

Vad är det du vill?

Tänk på vad du kan uppnå, vad är det bästa som kan hända om du når ditt mål? Tänk positivt och agera, gör något som tar dig närmare ditt mål. Det värsta som kan hända är att du inte når hela vägen fram, ok, men du är mycket närmare än om du inte börjat alls. Hitta något positivt i dina handlingar.

 

Vad är nästa steg som du kan ta?

Fundera över vilket som är nästa steg som du kan ta, du behöver inte tänka på alla steg hela vägen fram till målet utan endast det som ligger dig närmast just nu. Det kan handla om att resa dig ur soffan och gå till gymmet eller att ta på dig skorna och gå ut och gå.

 

Ta steget! (repetera alla steg, dag för dag)
Ta dessa små steg och var medveten om att du gör det. Du kommer igång och för varje steg du tar kommer du närmare ditt mål. Upprepa dessa fyra steg varje dag när du vaknar för att redan inom några dagar tänka tillbaka och se, att du närmar dig ditt mål. Våga ta steget och påbörja en förändring, du kommer inte ångra dig när du om några år tänker tillbaka på denna stund, tvärtom, du kommer tacka dig själv.

Använd denna fyrstegsprincip för att boosta din motivation och verkligen komma igång. Vi hejar på dig! Kom ihåg att förändringar inte sker över en natt, det tar tid, men genom att ta små steg kommer man framåt, livet är som att dansa Jenka, två steg framåt 1 steg bak, men man kommer fram! Och det du gör är alltid merän det du inte gjorde! tänk på det. Allt räknas!

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.