Böngryta med aubergine på Lisas vis

Böngryta med aubergine på Lisas vis

Böngryta med aubergine. Vegansk, näringsrik, snabblagad och som smakar nästan ännu bättre i matlådan dagen efter. ”Det är någonting med aubergine som blir så jäkla gött när det fått stå över natten” skriver vår bloggare Lisa – kreatören bakom denna mustiga gryta.

Böngryta med aubergine

Recept 4 portioner:

– 1 aubergine

– 5 dl blandade kokta bönor, t.ex. borlotti, kidney, kikärtor, stora/små vita, svarta, mung..,

– 1 gul lök

– 3 vitlöksklyftor

– 500 g krossade tomater

– 2 dl vatten

– 1/2 grönsaksbuljongtärning

– Chiliflakes

– Spiskummin

– Malen koriander

Gör så här:

1. Strimla gullök, hacka vitlök och skär auberginen i tärningar, för att sedan fräsa på i olja i en stekpanna.

2. Krydda efter smak och låt fräsa någon minut till.

3. Häll på tomatkross, vatten och buljong. Låt puttra under lock i cirka 10 minuter.

4. Tillsätt bönorna och låt puttra ytterligare cirka 2 minuter. Smaka av med lite salt.

5. Servera gärna med sötpotatis, matyoghurt, lite grönt och chiliflakes.

För mer härligheter inom träning och hälsa – följ Lisas blogg här.

Text: Anna Lissjanis

Foton och recept: Lisa Johansson

Böngryta med aubergine på Lisas vis
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Böngryta med aubergine på Lisas vis

Tag böngryta, böngryta med aubergine, recept böngryta, vegetariskt recept
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg