Låt grönsaker utgöra basen i det du äter och prova vår blomkålsrisotto med chèvre! En supergod och smakrik variant av den lyxiga klassikern med matlagningsgrädde gjord på havre för att även passa dig som är mjölkallergiker.
Blomkålsrisotto med chèvre
Ingredienser (4 portioner):
– 1 blomkålshuvud
– 4 schalottenlökar
– 2 dl grovt riven parmesan
– 2 dl vitt vin
– 250 gram champinjoner
– 2 vitlöksklyftor
– 2.5 dl vatten
– 2.5 dl iMat från Oatly (alternativt annan matlagningsgrädde gjord på havre)
– 1 grönsaksbuljongtärning eller fond
– getost
– olivolja
– salt och peppar
Gör så här:
1. Hacka champinjonerna och fräs dem i olivolja tills de får lite yta.
2. Koka upp buljongen och ställ sedan åt sidan.
3. Finhacka lök och vitlök, lägg ner i stekpannan och låt även de få en yta.
4. Riv sedan blomkålen grovt med ett rivjärn och tillsätt i pannan.
5. Häll i hälften av vinet + hälften av vätskan och låt allt puttra ihop utan lock tills vätskan börjar torka in. Tillsätt då resten av vätskan och låt koka tills blomkålsriset blivit mjukt och vätskan nästan är borta.
6. Ta bort från plattan och rör ner parmesan.
7. Toppa med getost, färska örter smulade rotfruktschips – en garanterad succé!
Bon appétit!
Veckans Meat Free Monday-recept är en återkommande artikel varje vecka. Starta veckan vegetariskt med oss!
Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.
Text: Martina Norling och Anna Lissjanis