Bli peppad för hösten i 7 enkla steg

Bli peppad för hösten i 7 enkla steg

Hösten närmar sig och kylan är snart ett faktum. De flesta påverkas på något sätt av omställningen som följer när ljus blir till mörker. Tänd ditt livs eget ljus genom att ta fasta på dessa peppande tips för en bättre höst.

Vår bloggare Hannah Berglund har haft en grym sommar i bland annat Norge och tipsar på sin blogg om hur hon laddar för hösten – en årstid som många älskar men lika många är lite skrämda för. På samma gång är hösten en härlig nystart, som uppgjort för att bli inspirerad! Här är hennes sju tips.

1. Planera och sätt upp mål! Som sagt är hösten ett tillfälle till nystart. Det är dags att komma in i rutiner igen, och vad passar bättre än att då också sätta upp lite nya mål? Strukturera upp målen i kategorier och planera för hur du ska gå till väga. Du kanske vill ha ett nytt mål inom träningen?  Inom jobbet eller inom skolan? Oavsett vad ditt mål blir, kommer det garanterat göra att du känner dig lite mer taggad på hösten.

2. Rensa ur! Åter igen; nystart. Gör en rejäl rensning i garderob och lådor. Skänk bort det du inte längre vill ha eller behöver! Röda korset och Erikshjälpen har inlämningar för både kläder och prylar. Förutom att du får ordning på dina grejer så får du också en överblick på vad du kanske saknar och behöver inhandla inför hösten och vintern.

3. Tänd ljus! Hösten är tiden för att krypa upp i soffan med massor av tända ljus. Bjud hem en vän, drick litervis med te, hitta en ny serie att plöja i höstmörkret och läs massa böcker. MYS!

sites/default/files/image_550.jpeg

4. Promenera! Hösten kan bjuda på otroligt fina dagar, och när löven skiftar färg kan det vara bedövande vackert. Passa på att njuta av dagsljuset och alla färger. Promenera eller spring. Ta med familjen eller vännerna på picknick med varm choklad eller en grillad korv över en brasa.

sites/default/files/image_553.jpeg

sites/default/files/image_554.jpeg

5. Boka in något att se fram emot! Oavsett om det handlar om en solresa till Gran Canaria, en spavistelse, en fjällvandring eller kanske en konsert, , så ger det dig något att se fram. Något som lyser upp i höstmörkret helt enkelt.

sites/default/files/image_555.jpeg

sites/default/files/image_556.jpeg 

6. Koka soppa! Hösten är soppans tid. Ta vara på säsongens grönsaker och koka soppor i mängder! Går att variera i all oändlighet och är både gott och nyttigt!

sites/default/files/image_557.jpeg

7. Vardagslyxa! Slutligen blir min uppmaning till er att vardagslyxa så mycket som möjligt. Tänd ljus, drick te ur finaste muggen, och ta långa spa-duschar. Bjud hem vännerna på lyxig helgsfrukost eller dra ihop ett gång och ät plockmat mitt i veckan. Njut lite extra helt enkelt.

sites/default/files/image_558.jpeg

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras