Bjäst boostar din mat med B-vitamin – produkttips och recept

bjäst

En ultimat källa till B-vitaminer får du via näringsjästflingorna Bjäst – kosttillskottet tillverkat av odlad näringsjäst som bland annat passar perfekt till frukostflingorna och vegansk matlagning. Här berättar vi mer och bjuder på ett gott recept.

* Veckans produkt – reklam för Bjäst *

B-vitaminer är en grupp vattenlösliga vitaminer som regel finns i vår mat. Gemensamt kan sägas att B-vitaminerna håller igång vår ämnesomsättning, tillverkning av röda blodkroppar, nervsystemets funktion och bildningen av viktiga beståndsdelar i kroppens DNA.

Sedan urminnes tider har människan använt jäst men främst som ett hjälpmedel vid bakning och idag vet vi att jäst dessutom är en ypperlig källa till B-vitaminer. Alla jästsorter har dock inte lika högt innehåll av B-vitaminer. Högst innehåll har näringsjästen. Bjäst är dessutom en speciell sort av näringsjäst, saccharomyces cerevisiae. Denna sort har valts ut p.g.a. sin fina sammansättning av proteiner och dess förmåga att på naturlig väg bilda höga vitaminhalter.

Bjäst boostar dina måltider med B-vitaminer

Vill du få i dig B-vitaminer bör du välja en vitaminrik kost, men i vissa fall kan du behöva komplettera med ett bra kosttillskott. Det är här som näringsjästen Bjäst kommer in i bilden:

 • Bjäst är en speciell sort av näringsjäst, saccharomyces cerevisiae
 • Produkten bidrar med fina sammansättning av proteiner
 • Bjäst ger dig höga vitaminhalter, på ett enkelt och naturligt sätt
 • Framför allt innehåller Bjäst höga halter B-vitamin

Den perfekta toppingen till alla måltider

Precis som många strör flingsalt över maten, används flingjäst flitigt eftersom det är en perfekt smaksättare. Att det heter just “jäst” kanske får det att låta som att Bjäst kan jäsa – men eftersom att jästcellerna är helt avdödade så har de förlorat sin jäsningsförmåga och det kan därför inte användas som jäsningsmedel. Men vänta gärna tills maten har landat på tallriken innan du strör över flingorna eftersom de värdefulla B-vitaminerna inte mår bra av för hög värme.

Bjäst passar strålande till vegansk matlagning, som närings- och smakförstärkare om du önskar liknande smak som ost.

Bjäst Flingor funkar också toppen till frukosten! Både goda och nyttiga flingor som kan blandas ner i müslin eller strös på som sista topping på gröten innan servering.

Müsli med Bjäst

 • 3 dl veteflingor 
 • 3 dl rågflingor 
 • 1 dl solrosfrön 
 • 1 dl Fibermin morotsflingor 
 • 1 dl Bjäst flingor 
 • 1-2 dl russin 
 • 0,5 dl psylliumfrön 

Addera nötter, torkad frukt eller annat om du vill och förvara i en burk med tätslutande lock.

Bjäst ger dig en god start på dagen och vidare.. ❤︎

Hitta dina näringsrika flingor:

▶︎ Här hos Life
▶︎ Här hos Hälsokraft
▶︎ Här hos Apotea
▶︎ Här hos Apotek Hjärtat
▶︎ Här hos Kronans Apotek

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.