Barnens hinderbana vid Sweden Bike Expo – eventet för rörelseglada familjer

Barnens hinderbana vid Sweden Bike Expo - eventet för rörelseglada familjer

Den 24-26 mars 2017 är helgen du som cykelentusiast inte får missa. Då är det åter dags för Sweden Bike Expo att fylla Stockholmsmässan med utställare, proffs, cykelintresserade från hela Norden och barn. Mässan har minst lika stort fokus på yngre besökare med Barnens Hinderbana på söndagen.

Sweden Bike Expo

Var: Stockholmsmässan

När: 24-26 mars 2017

Biljett: Köp biljett på plats eller via swedenbikeexpo.se. Priser mellan 80 – 500 kr. Biljett till Barnens Hinderbana hittar du på barnenshinderbana.se. Pris per barn: 395 kr. I priset ingår en startplats, diplom- och idolkort med autografer samt entré till Sweden Bike Expo.

Läs mer på www.swedenbikeexpo.se

Sweden Bike Expo är nordens största cykelmässa som ger dig ett unikt tillfälle att prata med de ledande cykeltillverkarna. Över 100 intressanta utställare är på plats för att presenterar sina spännande produkter, tjänster och nyheter inför 2017.

Mingla med cykelbranschens förbund, föreningar, representanter för motionslopp, cykelklubbar och ta del av utställningen med de ledande cykeltillverkarna. Här får du möjlighet att ställa dina frågor direkt till tillverkare och specialister från hundratalet cykelföretag. Testa EL-cyklar på en testbana, sug åt dig tips inför cykelsemestern och lyssna på föreläsningar om träning och hälsa.

Sweden Bike Expo lägger lika stort krut på att barnen ska trivas. Under söndagen riggas Barnens Hinderbana upp som leds av Gladiatorernas starke man Peter ”Pansar” Bláha. En hinderbana som gjort stor succé under året. Tio städer har fått besök av Pansar och hans gladiatorkollegor. Här får barn mellan 7 och 12 år chansen att avverka en tuff hinderbana som avslutas med ett gatlopp där man ställs öga mot öga mot hjältarna från TV.

– Vi har alltid varit väldigt måna om att locka barnfamiljer till mässan, förklarar Sweden Bike Expos Magnus Rundblad.

– Mässan är inte bara för den inbitne cykelentusiasten, utan ett helgevenemang för hela familjen. Alla ska hitta något: gammal som ung, kvinna som man. Just därför är Barnens Hinderbana en perfekt samarbetspartner.

Magnus lyfter också fram vikten av Barnens Hinderbanas sociala engagemang, som innebär att man redan samlat in över 70 000 kronor till Barncancerfonden på sin turné genom Sverige.


Även Peter ”Pansar” Bláha ser fram emot att få komma till cykelmässan med sitt entourage.

– Det är ingen nyhet att barn älskar att cykla, och därför ska det bli extra kul att få bygga upp Barnens Hinderbana på Sweden Bike Expo och försöka inkludera cyklar i ett av hindren. I vanlig ordning så kommer vi ha med gatloppet där vi gladiatorer väntar på barnen, och det ska bli riktigt kul att vara med på mässan!

Barnens Hinderbana finns tillgänglig söndagen den 26 mars. Observera att alla du bokar alla biljetter till hinderbanan här. Kostnaden ligger på 395 kronor per barn, och då ingår inträde till Sweden Bike Expo för deltagande barn med en vuxen.

För mässans äldre besökare bjuds dessutom på intressanta föreläsningar. Några exempel ur programmet:


Susanne Ljungskog pratar om ”vad som krävs för att bli bäst i världen”. Under 13 år som proffs i totalt sju olika lag har Susanne en fantastisk bank av erfarenheter och händelser som hon beskriver på ett målande sätt. Cykelsporten är stor i Europa och det finns mycket att berätta. Även om cykelsporten i Sverige inte går att jämföra med länderna runt medelhavet är ändå intresset växande tack vare Eurosports sändningar från bland annat Touren samt individuella framgångar som ex Susannes VM guld.

Jonathan Ljungqvist tar med dig på en spännande resa ”på cykel till Afrika”. Här berättar Jonathan om sitt största äventyr då han cyklade till Afrika. Utan någon erfarenhet korsade Jonathan och radarkompanjonen Marcus Aspsjö 16 länder under sin färd till Tanzania. De tog sig igenom revolutionen i Kairo, öknen i Sudan, malaria i Etiopien och terrorattentat i Kenya. Under cykelmässan kommer Jonathan att mål och pratar mycket om mentala knep för att lyckas.

Peter ”Pansar” Blaha, TV-profilen från Gladiatorerna, håller en motivationsföreläsning om sin erfarenhet kring kost, träning och motivation. Bland annat pratar Peter om hur han efter en allvarlig benskada efter TV-programmet Gladiatorerna 2003 motiverade mig att gå på kryckor och rehabilitera i 5 år totalt för att ta mig tillbaka till Rugby landslaget och senare Gladiatorerna. Hur tänker man i tuffa situationer? Hur motiverar man sig själv inte ge upp? En inspirationsföreläsning smarta mål?

Fler inspiratörer du kan lyssna till är Katarina Rönnbacka-Nybäck, Björn Ekholm, Elin Löfberg, Maj Larsson, Johan Karlström och Conny Björnehall. Här hittar du hela helgens schema.


<!–[if gte mso 9]>

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.