Att baka mjölk- och glutenfritt behöver inte vara komplicerat. Den här goda gluten- och mjölkfria chokladkakan kommer garanterat göra succé!
Ingredienser:
1,5 dl bovetemjöl
¾ dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk chiafrön
1 dl honung
1,5 dl blåbär
2 bananer
3 msk kokosolja
1 dl valnötter (kan uteslutas)
Topping:
100 g mörk choklad
1 msk kokosolja
1 msk kokosmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i honung och blåbär. Mosa bananerna, smält kokosoljan och grovhacka valnötterna. Blanda sedan ner med mjölblandningen. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt eller i en ugnsfast mindre form (ca 20×15). Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter. Låt chokladkakan svalna och påbörja toppingen. Smält choklad i ett vattenbad. Rör ner kokosolja och kokosmjölk. Bred ut chokladsmeten över kakan. Låt chokladkakan svalna och ställ kallt innan servering. Servera gärna med valfri bär.
Recept och foto: Yvonne Lundgren