Baka fröknäcke till helgen!

Baka fröknäcke till helgen!

Eget knäckebröd är världsgott! Här bjuder vår splitternya bloggare Maria Lundqvist Bohrnertz på ett läckert recept på fröknäcke.

Här kommer ett, enligt mig, supergott och busenkelt recept på fröknäcke! Fungerar lika bra till ostbrickan som till frukost mad valfritt pållägg. Eller bryta sönder över frukost filen/yoghurten/kvargen istället för granola).
Det är dessutom både gluten-, ägg- och laktosfritt!

Fröknäcke

1 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
1/2 dl hela sesamfrön (skalade eller oskalade)
3/4 dl pumpakärkor
2 dl vatten
1/2 tsk flingsalt
ev. 2 tsk brödkrydda/annan smaksättning efter tycke och smak

Blanda alltihop i en bunke. Låt stå i rumstemperatur cirka 1-2 timmar. Sätt ugnen på 125 grader (100 grader om du har varmluftsugn). Bred ut blandningen på en plåt med bakpapper. Strö eventuellt över lite extra flingsalt och/eller toppa med andra roliga frön (ex. sesamfrön, chia eller annat du gillar). In med plåten i mitten av ugnen 2 timmar. Ta ut,  bryt i bitar och njut!

fr%C3%B6kn%C3%A4cke - Baka fröknäcke till helgen!

Text och bild: Maria Lundqvist Bohrnertz
Här kan du läsa mer om henne.

Ett till recept: Här.

Baka fröknäcke till helgen!
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Baka fröknäcke till helgen!

Tag fröknäcke, knäckebröd, mellanmål
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.