Eget knäckebröd är världsgott! Här bjuder vår splitternya bloggare Maria Lundqvist Bohrnertz på ett läckert recept på fröknäcke.
Här kommer ett, enligt mig, supergott och busenkelt recept på fröknäcke! Fungerar lika bra till ostbrickan som till frukost mad valfritt pållägg. Eller bryta sönder över frukost filen/yoghurten/kvargen istället för granola).
Det är dessutom både gluten-, ägg- och laktosfritt!
Fröknäcke
1 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
1/2 dl hela sesamfrön (skalade eller oskalade)
3/4 dl pumpakärkor
2 dl vatten
1/2 tsk flingsalt
ev. 2 tsk brödkrydda/annan smaksättning efter tycke och smak
Blanda alltihop i en bunke. Låt stå i rumstemperatur cirka 1-2 timmar. Sätt ugnen på 125 grader (100 grader om du har varmluftsugn). Bred ut blandningen på en plåt med bakpapper. Strö eventuellt över lite extra flingsalt och/eller toppa med andra roliga frön (ex. sesamfrön, chia eller annat du gillar). In med plåten i mitten av ugnen 2 timmar. Ta ut, bryt i bitar och njut!
Text och bild: Maria Lundqvist Bohrnertz
Här kan du läsa mer om henne.
Ett till recept: Här.