Åses cashewpanerade torsk med hollandaisesås

Festa till din fisk med knaprig nötpanering och en krämig, hemgjord hollandaisesås. Här bjuder vi på Åse ”56kg” Falkman Fredrikssons recept för en himmelskt god middag med cashewpanerade torsk.

För dig som inte tål gluten och vill ha extra crunch i din panering rekommenderar vi nötter istället för ströbröd. Det ger ett härligt tuggmotstånd och förhöjer smaken på maträtten. Och som pricken över läckerheten – gör en egen hollandaisesås. Det är både enkelt, blir godast och naturligt fritt från e-ämnen eller stabiliseringsmedel.

En som har bra koll på detta är receptkreatören och bloggaren Åse ”56kg” Falkman Fredriksson. Testa gärna hennes smarriga recept och tål du inte nötter rekommenderar hon att du panerar i parmesan istället.

Åses cashewpanerade torsk med hollandaisesås

Ingredienser, 4 portioner:

  • 4 torskfiléer
  • 1 dl Pofiber
  • 2 äggvitor
  • 200 gram cashewnötter
  • salt, vitpeppar
  • smör att steka i

Hollandaisesås:

  • 300 g smör
  • 4 äggulor
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk creme fraiche
  • salt, vitpeppar

Gör så här:

Hollandaissåsen

  1. Smält smöret och skira, d.v.s. använd sila bort det vita och använd bara det klara smöret.
  2. Häll citronjuice, äggulor och creme fraiche en skål. Mixa försiktigt.
  3. Häll långsamt ner det smälta smöret samtidigt som du mixar i botten.
  4. Smaka av med skryddor och ev. mer citronjuice.

Fisken

  1. Vispa ihop äggvitorna och mät upp pofiber i en skål.
  2. Salta och peppra fiskfiléerna.
  3. Vänd först fisken i pofiber, sedan i äggvita sist i de hackade nötterna.
  4. Stek i rikligt med smör på medelstark värme, ca 2,5-3 minuter på varje sida.
  5. Servera med hollandaisesås, en citronklyfta, kokt blomkål och/eller potatis.
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Åses cashewpanerade torsk med hollandaisesås

Måltid Lunch, Middag
Tag 56kg, fisk, hollandaisesås, mattips, middagstips, panerad torsk, torsk
Specialkost Glutenfritt, LCHF
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st torskfileer
  • 1 dl pofiber
  • 2 st äggvitor
  • 200 g cashewnötter
  • 1-3 krm salt & peppar
  • 3 msk smör att steka i
  • 300 g smör till såsen
  • 4 st äggulor
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk crème fraîche

Instruktioner

  • Hollandaissåsen: Smält smöret och skira, d.v.s. använd sila bort det vita och använd bara det klara smöret.
  • Häll citronjuice, äggulor och creme fraiche en skål. Mixa försiktigt.
  • Häll långsamt ner det smälta smöret samtidigt som du mixar i botten.
  • Smaka av med skryddor och ev. mer citronjuice.
  • Fisken: Vispa ihop äggvitorna och mät upp pofiber i en skål.
  • Salta och peppra fiskfiléerna.
  • Vänd först fisken i pofiber, sedan i äggvita sist i de hackade nötterna.
  • Stek i rikligt med smör på medelstark värme, ca 2,5-3 minuter på varje sida.
  • Servera med hollandaisesås, en citronklyfta, kokt blomkål och/eller potatis.

Recept och foto: Åse Falkman Fredrikson, en av Sveriges populäraste kostrådgivare och mest välbesökta bloggare på 56kilo.se som skrivit flera bästsäljande böcker om mat och hälsa. Många läckra recept hittar du i hennes bok “Lev gott med LCHF och periodisk fasta“.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg