Go Back
+ servings
torsk_hollandaisesas
Print Pin
Inga betyg än

Åses cashewpanerade torsk med hollandaisesås

Måltid Lunch, Middag
Tag 56kg, fisk, hollandaisesås, mattips, middagstips, panerad torsk, torsk
Specialkost Glutenfritt, LCHF
Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st torskfileer
  • 1 dl pofiber
  • 2 st äggvitor
  • 200 g cashewnötter
  • 1-3 krm salt & peppar
  • 3 msk smör att steka i
  • 300 g smör till såsen
  • 4 st äggulor
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk crème fraîche

Instruktioner

  • Hollandaissåsen: Smält smöret och skira, d.v.s. använd sila bort det vita och använd bara det klara smöret.
  • Häll citronjuice, äggulor och creme fraiche en skål. Mixa försiktigt.
  • Häll långsamt ner det smälta smöret samtidigt som du mixar i botten.
  • Smaka av med skryddor och ev. mer citronjuice.
  • Fisken: Vispa ihop äggvitorna och mät upp pofiber i en skål.
  • Salta och peppra fiskfiléerna.
  • Vänd först fisken i pofiber, sedan i äggvita sist i de hackade nötterna.
  • Stek i rikligt med smör på medelstark värme, ca 2,5-3 minuter på varje sida.
  • Servera med hollandaisesås, en citronklyfta, kokt blomkål och/eller potatis.