Armbandet som ska bli din nya livspartner

Armbandet som ska bli din nya livspartner

Nu har det äntligen kommit till Sverige: det smarta armbandet som ska följa med hela vägen till sovrummet. Konceptet ”UP” är skapat av det amerikanska företaget Jawbone och består av ett gummiarmband och en tillhörande app. Tanken är att du med hjälp av kartläggning av dina vanor ska bli motiverad till att leva ett hälsosammare liv.

Fakta

UP by Jawbone går i nuläget att köpa på Apple Store, Webbhallen, NetOnNet och CDON.com

Cirkapris: 1200 kronor

Mer information: jawbone.com

 

Text: Amanda Hansen

Det kanske låter lite som framtiden, men nu är det fullt möjligt att kartlägga och ta del av utförlig statistik över hur ditt liv ser ut. I alla fall vad gäller sömn, aktivitet och mat. Och visst känns det lite roligare att gå i trapporna och ta cykeln när man får det sammanställt och presenterat i ett snyggt format. Men hur funkar det?

När du har på dig UP-armbandet så loggar det automatiskt hur bra eller dåligt du sover, hur många steg du går, kaloriförbränning och aktiv tid respektive vilotid. Däremot måste du använda appen för att på egen hand registrera vad du äter och andra aktiviteter som till exempel träning. Om du redan använder andra tränings- och livsstilsappar så finns möjlighet att koppla samman UP-appen med till exempel RunKeeper, MyFitnessPal eller Withings och på så sätt föra över träningsrundor och annan relevant information direkt till UP som sedan sammanställer all information åt dig.

Sömndelen blir väldigt detaljerad av att bara ha på sig armbandet. Du kan bland annat se exakt hur lång tid det tog innan du somnade, hur många timmar du sovit totalt och om det var djupsömn eller lättsömn. En annan funktion med armbandet är att det har en inbyggd tyst alarmklocka som använder sig av vibrationer. Den kan bland annat användas som en smart väckarklocka, och väcker dig då genom att känna av när du sover som lättast inom en halvtimme från den senaste tid du angett.  Om du har ett stillasittande jobb och tillbringar mycket tid framför datorn kan du ställa in att armbandet ska vibrera efter en viss tid av inaktivitet, och på så sätt bli påmind att du suttit still för länge.

Så för alla prylgalningar där ute finns nu prylen som tar det ett steg längre än din gamla stegräknare. Framtiden är här!

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.