Årets träningstrender 2015

Årets träningstrender 2015

Nytt år – nya träningstrender. Här är de nio hetaste träningstrenderna år 2015.

American college of sports medicine har sammanställt en lista över träningstrenderna 2015:

1. Träna med kroppsvikten. Övningar som utförs med enbart kroppen som hjälp är ett billigt och populärt sätt att komma i form. Det kräver inget gymkort utan kan utföras var som helst, även om de flesta gymkedjor har pass som fokuserar på övningar med kroppsvikten.

2. High-intesity interval training (HIIT). Träning med hög intensitet har blivit en favorit i träningsvärlden eftersom det är ett effektivt sätt att bränna kalorier och bygga muskler. Men vissa experter varnar för att det höga tempot kan leda till en ökad skaderisk. 

3. Styrketräning. Styrketräningens popularitet har exploderat. Både män och kvinnor kan ha fördel av att lyfta vikter eftersom det ger starkare skelett och ger mer energi, skriver American college of sports medicine i sin sammanställning. 

4. Yoga. Har länge varit en trend som nu ser ut att bli större att någonsin. Det finns otaliga yogaformer att testa och många gymkedjor erbjuder både mer traditionell yoga till yoga i uppvärmda rum. 

5. Funktionell träning. Används för att förbättra balansen och koordinationen men även för att öka styrkan och uthålligheten. Är ett populärt komplement till exempelvis styrketräning och löpning. 

6. Gruppträning med personlig träning. Personlig träning i en liten grupp är en populär lösning för de som vill ha individuell coachning men komma undan lite billigare. 

7. Cirkelträning. Att träna genom att göra en rad övningar i ett träningsupplägg och sedan börja om igen med den första övningen och fortsätta så i flera varv påminner om HIIT-träning men har ofta en lägre intensitetsnivå. 

8. Coreträning. Att stärka musklerna i magen, ryggen och runt om är ytterligare en träningstrend som American college of sports medicine ser i sin spåkula för 2015. Populära redskap vid den här typen av träning är medicinbollar, så kallade foamrollers och balansbrädor. 

9. Boot camp-träning. Den militärinspirerade träningsformen är perfekt för den som föredrar intensiva pass som innehåller både styrka och kondition.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras