Är bettingsidor utan licens farligt?

Det har dykt upp gott om bettingsidor utan licens. Det är däremot inte riktigt tydligt för alla om dessa sidor är farliga att spela hos eller inte. Det är därför vi går igenom det i denna artikel, så att du kan lära dig att spela säkrare.

Sidorna är som sagt vanliga och med de strikta kraven är det inte konstigt att många sidor inte har en svensk spellicens. Det finns också goda skäl till att spelarna lockas till dessa. Fortsätt läs för att lära dig mer om bettingsidor där du kan uppleva betting utan licens. Vi går också igenom vad andra säger och vilka metoder man överväger för att hantera det här eventuella problemet.

Har inga gränser för insättningar och spelande

Det har under åren kommit en ny spellicens och med det har också många frågor dykt upp om spelmissbruk och hur sajterna ska drivas. Den här spellicensen ställer bland annat krav på hur mycket erbjudanden man får ge till spelarna och hur sidorna ska sköta sitt arbete mot spelmissbruk.

Det här innebär också att sidor måste erbjuda funktioner för att begränsa sitt spelande. Bland annat så kan du på sidor som har en licens ställa in hur mycket pengar du får sätta in och hur länge du får spela för dessa.

Bettingsidor utan licens kommer istället utan dessa krav. Det finns inte heller någon brist på dessa sidor, trots att det inte är lagligt för dessa att erbjuda sina tjänster till spelarna. Man har också med tiden börjat diskutera på att tvinga sidorna att sätta en maxgräns på 5000 kronor för insättningar per vecka.

Sidorna lockar däremot många

Men även om sidorna inte får erbjuda sina tjänster utan en licens, har dessa inte sett en brist på kunder. Trots att dessa eventuellt kan öka risken för missbruk och även komma med andra bekymmer som mer riskfyllt spelande. Det är inte heller så väldigt konstigt när man kollar in sidorna.

En av sakerna som den nya licensen kräver är en begränsning på bonusar som spelarna får när de skapar ett konto. Det här var inte något som alla spelare tyckte om och sidor utan en licens har tagit vara på detta.

De erbjuder därför stora bonusar och erbjuder i många fall även många av dessa. Det här är standard i många andra länder, så det är inte så värst konstigt för många att erbjuda sådana bonusar. Det här misstänker man däremot kan leda till att många spelar för mer pengar än planerat och kan landa i negativa spelvanor för många.

Sidor som istället sköter allting lagligt får endast erbjuda en enskild bonus till nya spelare. Det många har däremot valt att göra här är att erbjuda en extra stor bonus för just svenska spelare, eftersom de ändå bara får erbjuda en enda. Man har också satsat på andra sorters erbjudanden för spelarna.

Inte alla är säkra på om sidorna är farliga

Det är däremot inte alla som är övertygade över att strikta gränser är rätt väg att gå. Vissa menar att det är bättre att fokusera på information och att erbjuda hjälp för den som visar på ett problematiskt spelbeteende. Det här är något som bland annat många bettingsidor med licens har valt att göra.

Det man gör är helt enkelt att följa spelarnas mönster och snappar upp den som visar på ett eventuellt missbruk. Man informerar sedan dem eller sätter gränser för att förhindra att det uppstår problem för spelaren när de är aktiva på sidan. Det här har också visat sig vara effektivt.

Det är däremot inte helt säkert att alla sidor utan licens faktiskt gör detta, eftersom det inte finns något som egentligen tvingar dem att göra det. Man måste alltså förlita sig på att sidan är legitima och bryr sig om att spelarna inte ska utveckla ett spelproblem hos dem.

Huruvida gränser är rätt väg att gå för att försöka förhindra framtida missbruk är det däremot inte någon som vet. Det är samtidigt inte bestämt att dessa gränser ska sättas in och man vill fortfarande göra fler utredningar om ämnet innan några faktiska beslut tas.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.