Åk skidor året om – i Sveriges första skidtunnel

Visst älskar vi solen och värmen, men några av oss har kanske börjat snegla lite längtansfullt mot längdskidorna som står och samlar damm i garaget. I vackra Torsby finns lösningen på problemet. Här hittar du nämligen en skidtunnel där du kan åka skidor i perfekta förhållanden – även mitt i sommaren. 

I Torsby ligger den perfekta träningsanläggningen för såväl nybörjare, motionärer och elitutövare. Här finns Sveriges första inomhusarena för längdskidåkning. Motionsspår, rullskidbana, cykelleder, löp- och vandringsleder. Flygplats, frisbeegolfpark, skidshop, boenden, restaurang och mycket annat samlat i ett friluftsområde.

Hit åker du ensam, med din partner, kompisgänget eller varför inte ta med hela familjen? Här finns något för alla åldrar, där alla ändå har en sak gemensamt – önskan om en aktiv semester.

Torsby Skidtunnel & Sportcenter är en komplett träningsanläggning trax norr om Torsby centrum. Här bor du bra, äter gott och varierar din träning i skidtunnel, på motionsspår, rullskidbanor och cykelleder. Skidtunneln erbjuder nybörjare, motionär och elit. Du hittar snösäker skidåkning i ett konstant klimat, med välpreparerade skidspår, både ute och inne. En unik möjlighet för att träna effektivt på snö, eller bara få en annorlunda upplevelse.

– Även skidlandslag från andra länder tränar här. Berättar Anna Lindqvist, platschef på anläggningen. 

Torsby Skidtunnel & Sportcenter har länge varit besöksmålet för såväl motionär som elit för träning, motion och rekreation. Idag är det är en modern träningsanläggning med status som Officiellt Vasaloppscenter och Official Resort. Svenska Längdlandslaget kör årligen sitt träningsläger i Torsby veckan efter midsommar.

– Just nu har vi Norska skidskyttelandslaget här eftersom det inte finns någon  skidtunnel i Norge, och längre fram väntas både Kinesiska och Japanska längdskidlandslagen 

I anläggningens testcenter kan du även få reda på din fysiska status. Därefter lära dig hur du ska träna för att förbättra formen genom att få koll på dina pulzoner.

– Fördelen med Torsby Sportcenter är den vackra naturen runtomkring, fortsätter Anna, och det finns rejält kuperade områden så den som vill kan få en utmaning.  

Så slipp trängseln på stranden, sand i väskan och skriande måsar som försöker stjäla din matsäck. Glid istället lugnt och tyst fram i den rymliga skidtunneln, ta ett joggingpass på eftermiddagen och sjunk ner i poolen på kvällen.

Här kan du läsa mer om denna fantastiska anläggning och boka din nästa aktiva semester.

 

Skapad av – Jennie Kilgren – Copykatt.se

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.