Ät inte socker -– Skrubba dig vacker med det istället!

Ät inte socker -– Skrubba dig vacker med det istället!

Det där sockret du har i en påse hemma i köksskåpet och som du troligen inte förbrukar särskilt mycket av, efter alla inlägg och rön här och på andra ställen om att socker inte tillför något som kroppen behöver, får du nu ett tips om hur det faktiskt kan göra nytta! Och dessutom göra gott för ditt yttre!

Jag fick världens mest uppskattade julklapp av mina bonustjejer nu idag när vi firade vår ”lilla julafton” – och det bara måste jag dela med mig av till er såklart! Gör din egen bodyscrub! Det är superenkelt, gör gott för huden och går att doftsätta precis som du önskar. Dessutom lyckas du kanske bli av med den där strösockerpåsen också…
Så ta ett härligt nyårsbad och bli fin inför nyårsfirandet med en helt egenkomponerad scrub!

Body scrub

1 dl kokosolja (gärna ekologisk – om den ska vara doftfri beror på om du vill ha den med kokosdoft/inslag eller ej.
1 dl strösocker
(det går bra med vilket socker somhelst, ex. råsocker eller vanligt strösocker)
Ett par droppar av valfri eterisk olja
, parfymolja, finrivet citronskal, eucalyptus, lavendel, rosmarin eller varför inte passa på och blanda i lite av kaffesumpen som blev över från kaffebryggandet (koffeinet är nämligen ypperligt för att öka blodcirkulationen och därmed motverka celluliter).

Blanda alla ingredienser väl och förvara i en burk. Det håller i ett par månader (men innan dess har du garanterat gjort slut på det). Vill du ha ännu mer scrubeffekt går det att byta ut lite av sockret mot havssalt, men tänk på att det då kan svida lite på hud som är irriterad eller mycket torr.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


bbb