7 snabba tips – bli pigg och fräsch i vår

7 snabba tips – bli pigg och fräsch i vår

Efter en långdragen vinter med kyla och mörker är det lätt att tappa energi och känna sig torr och tråkig. Här är sju tips som får dig pigg och vårfräsch!

Peela dig mjuk och len. Huden blir ofta torr på vintern och för att hudkrämen ska tränga ner på djupet är det bra att peela kropp och ansikte. Det tar bort döda hudceller och ger en fräsch lyster och pigg hud. Använd mjuka rörelser och satsa på produkter som passar din hudtyp. Peelar du kroppen efter ett bastubad får du ett extra effektivt resultat. 

Byt ut gammalt smink. Make-up är en färskvara som lätt samlar på sig bakterier vilket kan irritera huden. Krämer och foundations i burk blir lätt bakteriefyllda när vi tar upp produkten med fingrarna. Var noggrann med att rengöra dina händer och ta gärna upp produkten med en spatel. Hur länge smink håller är individuellt, håll koll på om produktens konsistens, lukt och färg förändras, då är det ofta hög tid att kasta och köpa nytt. Glöm inte heller att rengöra eller byta ut dina sminkborstar med jämna mellanrum.

Sätt färg på vardagen. Genom att variera kläder med färg och mönster kan den mest gråa dagen bli lite gladare. Lika så färgglada naglar, skor eller accessoarer. Att tillsätta färg i hemmet piggar också upp humöret. Känner du dig blek är brun utan sol ett bra alternativ, bättre än att sola solarium.

Vardagslyxa. Avsett tid för saker du mår bra och blir glad av. Lär dig säga nej till saker som du egentligen inte har tid till eller vill göra. Varför inte unna dig en massage eller weekend på spa?

Rena kroppen med vatten. Huden hålls mjuk och fuktig när cellerna är välfyllda med vatten, se därför till att huden inte bara får fukt genom krämer. Vatten behövs även för kroppens naturliga rening, det forslar bort gifter som toxiner vilket vi utsätts för dagligen. Toxiner är miljögifter och finns bland annat i luften, födan och droger.

Ät näringsrikt. Att minska på socker och snabbmat ger kroppen ny energi. Till en början kan man få huvudvärk och känna sig trött, men vanligtvis går besvären över efter några veckor, kroppen behöver tid för att avvänja sig från socker. Satsa på näringsrik mat som innehåller mycket vitaminer och antioxidanter. Grönsaker, lax, kyckling, naturliga fetter som avokado och nötter gör gott för kroppen, dessutom hjälper det både hud och hår att hålla sig fräscht.

Motionera mera. Det är ingen nyhet men motion får oss att må bättre. Nu när det börjar bli ljusare på kvällarna är det ett ypperligt tillfälle att promenera. En kvart eller halvtimme, allt är bättre än inget! 

 

Foto: Chris Cole/Bildbyrån

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.