7 saker vi alltid glömmer i träningsväskan

7 saker vi alltid glömmer i träningsväskan

Efter frukosten är det dags att packa för en dag på språng. Skorna ska med, träningskläderna och shakern likaså. Fit for fight! Eller? Bland alla tiotals saker man behöver komma ihåg är det ofta något man glömmer.


1. Hårsnodden

Vi långhåriga tjejer får genast problem om vi glömmer hårsnodden hemma. Den som är begåvad med riktigt strävt hår kan eventuellt få håret att hållas samman i en fläta. Vi andra måste lösa det på annat sätt. För hur kul är det att fastna med en hårtest fastklämd i en maskin? Eller ha ett virvlande hårsvall som skuttar i ojämn takt med dina egna löpsteg?

Lösningen: Fråga de andra i panik, ta en tunn strumpa och fäst i en knut, byt träningsform för dagen eller klipp av dig eländet;).

 


2. Trosor

Du kanske duschar hemma, men om du ska någonstans efteråt, typ jobbet om du tränar lunchpass, eller kanske en superromantisk dejt på kvällen. Då är det inte kul att efter duschen upptäcka att underbyxorna glömdes i garderoben.

Lösningen: Föga lockande att ta på de svettiga träningstrosorna. Har du strumpbyxor kanske problemet är löst. Annars är papper vid de mest känsliga delarna din bästa vän!

 


3. Spegel

 

Och med det inte sagt att det här är en essentiell vara i din väska. Vi menar bara att det ibland kan vara värt att kasta en blick på din nuna innan du drar från passet.

 


4. Skorna eller strumporna

 

Somliga hävdar ju barfotaskapets suveräna överlägsenhet jämfört alla uppbyggda, ostimulerande träningsskor. Fråga bara alla så kallade barfotalöpare! Men om du lyfter riktigt tungt eller hoppar sjukt mycket bör du faktiskt ha skor på dig. Barfota är nog ingen succé i gymlokalen, särskilt om dina fötter inte är de fräschaste världen har skådat. Strumpor är helt enkelt inte kul att glömma hemma. Särskilt inte efter den där gymduschen och du ska ta dig hem. Vi lovar att du inte vill ta på dig de strumpor du tränat i! Knappast heller de sockor du gått i hela dagen.

 

Lösning: Barfota hem i de skor du kom dit med. Eller bara barfota om du vill vara riktigt, riktigt cool.

 


5. Vattenflaskan

 

Du blir tööörsttiiig. Mitt under gruppasset. Och din flaska, den står hemma på köksbänken. Du hinner inte ut och dricka i den korta högintensivträningsvilan. Din mun skrumpnar ihop. Din hals drar sig samman. Din sista minut i livet är kommen, typ.

 

Lösningen: Spring och böj dig ner till kranen. Vatten man dricka bör, annars du dör. Eller sno kompisens🙂

 


6. Handduk

Det var det här med dusch igen. Det är då alla glömda prylar lyser med sin frånvaro. Men hallå, det går ganska bra att torka sig med annat.

 

Lösning: Ta halsduken eller t-shirten du haft på dig under dagen. Pappershanddukar. Eller om du inte är så pryd av dig: Ta hårtorken!

 


7. Mat

 

Say no more! Vissa blir sjuukt hungriga direkt efter passet. Alla säger ju att ju förr du äter efter träningspasset desto bättre. Särskilt om du tränat hårt och muskelnedbrytningen är igång!

Lösningen: Spring hem det fortaste du kan och gör aldrig om det misstaget igen.


Text: Julia Kimell – van glömmare av hårsnodden men har håret i behåll.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras